sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Țiriac, invitat la o partidă de tenis, nu de vânătoare în țarc!


Țiriac, invitat la o partidă de tenis, nu de vânătoare în țarc!

Printr-un comunicat de presă suntem informați că Fundația VIER PFOTEN a ținut să protesteze, cum  și e sezonul protestelor, împotriva uciderii în țarc a mistreților pe domeniul lui Țiriac. Astfel că astăzi cei de la fundație i-au invitat pe participanții la ceea ce au numit masacrul animalelor de la Balc să schimbe arma de vânătoare pe…racheta de tenis.  Desigur, îmbogățiții zilei și cei care se cred bărbați doar cu pușca în brațe, poate ca o compensație a ceea ce nu le-a dat natura, la creierul mare sau la cel foarte mic și situat mai jos,  au declinat oferta și cu racheta s-au distrat doar membrii fundației.
În aceasta dimineata, circa 20 de membri ai VIER PFOTEN din Austria, Marea Britanie, Olanda, Germania si Romania au jucat in mod simbolic o partida de tenis la intrarea in tarcul de la Balc, in timpul sosirii invitatilor. Ei au arborat un banner de 4 metri purtand mesajul „STOP KILLING! PLAY TENNIS!” (rom. „Nu ucide, joaca tenis!”). Prin acest indemn, VIER PFOTEN doreste sa reaminteasca domnului Tiriac si invitatilor sai ca exista activitati recreative mai sanatoase si mai pasnice decat vanatoarea, spre exemplu tenisul.  „Instinctul de vanator si confirmarea statutului social pot fi satisfacute prin alte activitati decat cele sangeroase. O performanta e sa te antrenezi si sa lupti pentru puncte, nu sa seceri in cateva secunde viata unui animal caruia nu-i dai nici macar o sansa. Toate animalele de la Balc sunt inchise intr-un tarc, iar acest lucru nu este fair play., a declarat Veronica Tulpan, Director de programe nationale VIER PFOTEN Romania. De lungul celor 8 partide de vanatoare organizate pana acum, nu mai putin de 1400 de animale au fost ucise in numele „agrementului”, „distractiei” si „socializarii” de catre cercul exclusivist de la Balc. Pe lista participantilor de pana acum se numara figuri proeminente la nivel international: fostul tenisman Boris Becker, oamenii de afaceri germani Wolfgang Porsche si Klaus Mangold, managerul austriac Franz Rauch, politicianul austriac Rudolf Streicher si fostul membru in Consiliul Europei Inigo Herrera. Printre invitatii romani din anii trecuti s-au numarat Elan Schwartzenberg, Adrian Nastase, Dan Chisu, Ilie Sarbu sau Petre Roman. „Intr-o mare masura, lipsa preciziei in timpul vanatorii poate cauza o moarte lenta si agonizanta pentru animale. „Evenimentul” de la Balc nu respecta minime principii morale si nici macar reguli de etica vanatorii, motiv pentru care nu poate fi considerat decat un masacru. A venit momentul ca domnul Ion Tiriac si partenerii lui sa incheie afaceri intr-un mediu mai putin violent si mai etic. Sa inceteze sa mai organizeze sangeroase si sa  le inlocuiasca cu sportul alb, pe care domnul Ion Tiriac stia sa-l practice atat de bine”, a declarat Thomas Pietsch, directorul Centrului de Competenta Animale Salbatice de la VIER PFOTEN International. VIER PFOTEN crede in responsabilitate si respect pentru toate formele de viata, astfel incat fiecare fiinta vie sa poata trai cu demnitate, in concordanta cu cerintele speciei. De aceea, VIER PFOTEN cere insistent stoparea masacrului de la Balc dar si interzicerea organizarii de vanatori in spatii ingradite, considerand ca Ministerul Mediului si Padurilor are o responsabilitate in ceea ce priveste aceste „crime legale”.
Fundatia VIER PFOTEN este o organizatie non-guvernamentala non-profit cu sediul central la Viena, al carei scop este de a imbunatati legislatia si conditiile de viata ale animalelor de ferma, salbatice si de companie. In Romania, Fundatia desfasoara campanii de sterilizare si returnare in comunitate a animalelor fara stapan, proiecte de terapie asistata de animale, proiecte dedicate animalelor salbatice din gradinile zoologice si circuri, precum si interventii punctuale, precum salvarea ursilor tinuti in captivitate sau protejarea cailor salbatici din Grindul Letea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.