duminică, 14 decembrie 2014

De ce iubim…handbalistele



De ce iubim…handbalistele
Pentru concurs
Dacă Mircea Cărtărescu ne-a explicat de ce iubim femeile în ansamblu, cum ar suna de ce iubim handbalistele, cu trimitere la doamnele și domnișoarele din Naționala de handbal prezentă zilele acestea în meciurile de foc de la Campionatul European? Haideți să încercăm:

Pentru că doamnele și domnișoarele respective nu sunt de găsit în paginile ziarelor de scandal și nu sunt nici măcar invitate la emisiunile de joasă speță și de scandal de la televiziuni.
Pentru că presa sportivă (aia care a mai rămas) le dă atenție doar când se accidentează sau participă la un turneu de campionat european.
Pentru că fetele nu ajung pe prima pagină la ziarul de sport, decât o dată la n ani și atunci doar când nu e disponibilă vreo altă știre cu fotbaliști.
Pentru că pe teren accidentările lor sunt reale și nu vei vedea o doamnă sau domnișoară simulând sau urlând de durere închipuită.
Pentru că durerea unei nașteri e infinit mai mare ca durerea de pe terenul de sport.
Pentru că nu le vezi condamnând arbitrajul, de parcă arbitrul e singurul vinovat al meciului.
Pentru că sunt conduse, în continuare de bărbați, la federații sau la antrenamente, fără să facă un caz și o discriminare din asta.
Pentru că sunt plătite infinit mai prost decât un fotbalist de duzină.
Pentru că nu sunt doar sportive, sunt și soții și mame, care trebui să se împartă pentru toți și să ofere din iubirea și timpul lor tuturor.
Pentru că nu le găsim în partide, nici în campania electorală a vreunui tolomac care candidează la președinție.
Pentru că nu se pozează cu candidații și nici nu au promovare pe FB de la politruci și pentru că nu primesc terenuri și titluri de cetățean de onoare pentru performanțe neterminate cu un titlu, o cupă sau o medalie.
Pentru că arată bine pe teren și când sunt obosite și transpirate.
Pentru că luptă uneori mai ceva ca bărbații și sunt tigroaice adevărate.

Pentru că pentru ele TVR nu găsește câteodată bani pentru a transmite un campionat european/mondial.
Pentru că joacă mai grațios, mai frumos și mai imaginativ  decât băieții.
Pentru că atunci când bat Ungaria nu se găsește un angajat al statului român care să se declare pe FB că e mândru că e român.
Pentru că au nevoie de psiholog la echipă, pentru a trece peste șocul eșecului.
Pentru că le stă mereu bine în tricoul cu tricolor și pentru că ce e frumos îi place și lui Dumnezeu.
Și pentru că trebuie să fim alături de doamnele și domnișoarele care participă la turneul Campionatului european, să le ținem pumnii pe 15 decembrie - cu Spania - şi pe 17 decembrie, cu Polonia. Hai, România! Pentru mai multe informații despre echipe, rezultate și declarații ale fetelor noastre care rămân mereu de aur, indiferent de rezultat, vă invit să accesați: http://www.frh.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.