duminică, 30 iunie 2019

Cum se hrănesc electoral de către inculpații români pensionarii târgumureșeni dacă nu ai cantină socială recunoscută de Ministerul muncii?!



Cum se hrănesc electoral de către inculpații români pensionarii târgumureșeni dacă nu ai cantină socială recunoscută de Ministerul muncii?!
Dacă ne luăm după ce spune Ministerul muncii, nu avem o cantină socială autorizată la Târgu-Mureș pentru ca pensionarii să mănânce pe banii publici și pentru campania electorală sau de imagine a unora, ca inculpații români. Adică nu ai putea da de mâncare la anumiți pensionari, nici să te pozezi ca un prostălău cu bunicii și să te lauzi cu orice, cu mărețe fapte electorale pe buzunarele noastre și interesele de inculpați sau gașcă etnică. Cum sună programul de halit al pensionarilor cu pensii mai mici de la răposata casă de cultură Mihai Eminescu, acum cantina Mihai Eminescu? Cum sună, stat român, în caz că ăștia sunt escroci, mâncatul și băutul pensionarilor la Casă, de Revelion și pe taxa de 10-15 lei, pentru care căutați voi facturi și chitanțe?!
P.S După ani și ani au intrat în legalul mai legal cu căminul pentru persoane vârstnice, care are din 14 mai autorizație pe 5 ani, LF/0005506 !

vineri, 28 iunie 2019

Gașca lui Florea vrea, probabil, bani pentru avocăței, pentru apărarea intereselor...CL în fața Prefecturii?! Partea a doua, pe persoană fizică, va fi pro-bono ?!


Gașca lui Florea vrea, probabil, bani pentru avocăței, pentru apărarea intereselor...CL în fața Prefecturii?! Partea a doua, pe persoană fizică, va fi pro-bono ?!
Să nu râdeți, oamenii sunt din specia care apără și pe persoană fizică indivizii inculpați în Harghita sau aiurea, pentru că... și CL e ăla care e parte pentru recuperarea banilor din dosarele penale ale găștii Florea!  Cum să apere ăia din CL-uri ceva câtă vreme votează cum votează, primesc afaceri prin primărie și alte cele?!
Dosar 2348/102/2018 din 11.12.2018
acţiune prefect – tutelă administrativă
         acţiune prefect – tutelă administrativă












Ședință de CL cu bani pentru cartierul lui Bența, cu pomeni pentru ONG-uri de tineret ale unora și cu cheltuirea banului public pe avocăței care vor apăra și inculpații din primărie, nu doar Primăria, ca instituție?!

Ședință de CL cu bani pentru cartierul lui Bența, cu pomeni pentru ONG-uri de tineret ale unora și cu cheltuirea banului public pe avocăței care vor apăra și inculpații din primărie, nu doar Primăria, ca instituție?!
Drăguță sintagma, ceva împuternicire pe inculpat român și intelectual abia la vârstă înaintată, care va apăra interesele?!

C O N V O C A T O R

În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 1544  din  28 iunie 2019  se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Târgu Mureş, care va avea loc joi, 4 iulie 2019, ora 14ºº, la sediul Municipiului Târgu Mureş din Piaţa Victoriei, nr. 3, sala 45, cu următoarea

O R D I N E    D E    Z I :

1. Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Bakó Szabolcs şi declararea ca vacant a unui loc de consilier  în Consiliul local municipal Târgu Mureş.

2. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al domnului Boros Gyula de pe listele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România – Organizaţia Judeţeană Mureş.

3. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al domnului Biró Csaba Szilveszter de pe listele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România – Organizaţia Judeţeană Mureş.

4. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea respingerii sprijinului financiar din bugetul local al municipiului Târgu Mureș, pentru activități nonprofit pentru tineri ,,Târgu Mureș Sprijină Tinerii".

5. Proiect de hotărâre privind  rectificarea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureş pe anul 2019.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism “Planul urbanistic de detaliu - studiu de amplasament pentru construirea a două case de locuit pe aceeași parcelă" Strada Simion Mândrescu, fnr. Beneficiari: Delian Marius - Silviu si Delian Lavinia- Nicoleta.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea sumelor pentru sprijinirea acţiunilor sportive pe semestrul II 2019.

8. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenţei la domeniul public al Municipiului Târgu Mureş a străzilor cuprinse în Anexa 1.

9. Proiect de hotărâre privind împuternicirea unor membrii ai aparatului de specialitate al primarului cu apărarea intereselor consiliului local în fața instanțelor de judecată în cadrul dosarelor nr. 2348/102/2018, 2433/102/2018, 153/102/2019, 399/102/2019 și 1181/102/2019.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor reglementări locale de urbanism cu privire la dimensionarea locurilor de parcare a autoturismelor

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea sumelor pentru finanţarea nerambursabilă din fondurile bugetului local al municipiului Târgu Mureş pentru programe/proiecte/acţiuni culturale depuse pe anul 2019.

12. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea sprijinului financiar pentru acţiuni ale instituţiilor de învăţământ în baza concursului de proiecte pe semestrul II 2019.

13. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți - conform anexei nr.1, pentru obiectivul„Școala de Arte și Meserii modernizare și reabilitare integrală ateliere -Liceul Tehnologic Gheorghe Șincai”, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5 Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

14. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți - conform anexei nr.1 pentru obiectivul “Amenajare grădiniță și creșă în Cartierul Belvedere.

15. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico- economici - conform anexei nr.1,  pentru obiectivul de investiții : “Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă, str.Apaductului nr.54-56” , propus a se finanța prin POR 2014-2020, Prioritatea de investiții 4.4, Obiectiv Specific - 4.4 -Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

16. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, pentru perioada  august – octombrie 2019.

P R I M A R,
dr. Dorin Florea

Inculpatul Dorin Florea se folosește de biroul de presă pentru a publica bălăriile specifice inculpatului român

Inculpatul Dorin Florea se folosește de biroul de presă pentru a publica bălăriile specifice inculpatului român
Gagiul trimis în judecată în dosare pentru fapte de corupție, dintre care unul e în care sunt  martor DNA, gagiul care a angajat subordonați pe carnet de partid și a făcut alte rahaturi prevăzute de legea avertizorului public are și obrăznicia tipică și etnică să ne spună cum e adevărul lui.  Rețineți e gagiul care din dragostea pentru Târgu-Mureș a votat pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană, în ciuda repulsiei vădite pentru maghiarii pârâți la Orban sau arătați cu degetul că nu votează escrocheriile românilor.
 
Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Scrisoare deschisă
În atenția consilierilor locali,
În atenția târgumureșenilor,

Observ, că proiectul de hotărâre, prin care doresc ca municipiul Târgu Mureș să părăsească zona metropolitană a stârnit un val de comentarii, tocmai de aceea doresc să mă justific vis-a-vis de demersul meu.

Primăria municipiului Târgu Mureș a fost inițiatoarea acestui proiect, fiind al doilea oraș, după Oradea privind demararea proiectelor din zona periurbană. Principiile de bază, prevedeau o modalitate coerentă de abordare a activității urbanistice, a infrastructurii de transport, a serviciilor publice și tot ceea ce însuma scoaterea Târgu Mureșului din izolare, program pe care l-am anunțat încă de acum 8 ani, și care prevedea la un moment dat 9 capitole importante dintre care amintim:

- Infrastructura rutieră - centuri ocolitoare, drum cu 4 benzi Reghin – Ungheni, legătura printr-o superstradă Târgu Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu;

- Infrastructura feroviară: rapidă, electrificată, capabilă să asigure transferul călătorilor pe calea ferată direct Reghin - Târgu Mureș – Ungheni, acces rapid la culoarele de viteză europene;

- Infrastructura aeroportuară - studiu amplu privind cursele cargo și comerciale;

- Două poduri de peste râul Mureș, cel de lângă Combinat și cel din zona Sângeorgiu de Mureș. Nu pot să nu subliniez importanța modului în care ne implicăm fiecare sau modul în care puteam colabora urbanistic cu toate localitățile din jurul Târgu Mureșului, pentru că ce se întamplă la ora actuală în Corunca, în Sângeorgiu de Mureș, în Sântana sau Nazna, constituie pe viitor puncte nevralgice și puncte care vor obstrucționa masiv dezvoltarea ulterioară a orașului. Prin comparație vreau să vedeți ce s-a întâmplat în jurul Brașovului, în jurul Sibiului, în jurul Clujului. Un exemplu poate fi infrastructura Brașovului vis-a-vis de orașele învecinate și mă refer aici la Rupea, la Hoghiz, la podul peste Olt dar pot fi luate drept model și alte lucrări care s-au efectuat. În acest sens, trebuie făcute demersurile și demarată o anchetă, pentru a fi făcută o analiză în legătură cu sumele alocate și/sau cheltuite, deoarece nu au fost făcute nici angajări, nu a fost nimic... iar modul de reprezentare a fost de fiecare dată, în bătaie de joc!

Vă rog să studiați modul în care au fost repartizate sumele, care a fost poziția municipiului Târgu Mureș, iar Hotărarile Consiliului Local au fost elaborate astfel încât să nu creeze asperități sau dispute.

În ultima declarație, domnul Peter Ferenc - Președinte al Consiliului Județean Mureș, declarație făcută din postura de lider al UDMR (domnia sa – trebuie să își definească clar, ce funcție reprezintă în momentul în care face anumite afirmații) își prezintă de fapt obiectivul, acela de a bloca proiectele Târgu Mureșului și sunt convins că dumneavoastră nu sunteți străini despre lucrurile la care fac referire.

Cu regret spun că municipiul Târgu Mureșul nu se regăsește sub nicio formă în zona periurbană, ori în toată lumea civilizată, aceste zone sunt coordonate de către administrațiile locale. Din păcate, situațiile descrise mai sus au condus la neaccesarea proiectelor europene privind zonă metropolitană, deși Consiliul Județean Mureș are în vistierie bani necheltuiți.

PRIMAR
Dr. Dorin Florea