duminică, 12 august 2018

Atenție, DNA, inculpații din Primăria Târgu-Mureș au ajuns să distrugă spațiul verde al școlilor târgumureșene pentru livrat spații de joacă… preșcolari!


Atenție, DNA, inculpații din Primăria Târgu-Mureș au ajuns să distrugă spațiul verde al școlilor târgumureșene pentru livrat spații de joacă… preșcolari!
Așteptăm răspunsul ministerului educației, care e invitat să verifice altă afacere cu duhoare. Dacă la cererea inculpaților din primăria Târgu-Mureș s-a inventat spațiul de joacă preșcolari pe cam singurul spațiu verde al școlii 7, celebră pentru banii umflați de gașcă prin primărie, 90.000 de euro reabilitare tâmplărie lemn(!) și pentru montat, de către retardatul lui Dorin, a suporturilor de bicicletă iarna, cum sună distrugerea terenului de handbal pentru făcut teren de sport  cu iarbă artificială pentru un fost elev maghiar?! Claudel, pentru ce român din gașcă faceți voi pomenile astea pe spațiile școlilor?! Să ghicim, dacă nu, că e un românaș cu carnet de partid sau de-al casei sau sectei? Și nu  vă e rușine, după vreo 18 ani de nesimțire etnică a unor… români, să zicem, din primărie, să vă faceți campanie electorală pe copiii altora și prin mămicile …responsabile, care lucrează prin primărie și care sunt puse în consilii părintești, că, deh, e ilegal să dai bani școlii, direct! Atenție și la golănia 400 de semnături pentru pomana penalilor pentru Andrei cel cu balonul. 200.000 de euro justificați prin 400 de semnături scoase după momentul pomenii și la câteva săptămâni de la înființarea firmei gagiului Andrei cu mai multe abonamente la românașii din primărie, de la parcări, spații verzi și până la mânuși și halate.
P.S. Text cam corect gramatical, semn că guristul bilingv nu mai consiliază mizerii?

În curând, Primăria municipiului Tîrgu Mureş va construi 4 noi spaţii moderne de recreere în Tîrgu Mureş !

Mai multe parcuri din Tîrgu Mureş intră, în curând, într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. Primăria municipiului Tîrgu Mureş derulează 10 proiecte de investiţii, în urma cărora mai multe parcuri din diverse zone ale oraşului vor fi modernizate. Echipate cu mobilier la standarde europene, aranjate pe categorii de vârstă, locurile de joacă devin cu certitudine atracţia copiilor.

În scurt timp va demara procesul de modernizare a unor spaţii de joacă, în mai multe cartiere din oraş, între care: Tudor, Unirii, Mureşeni.

Caracteristici principale ale proiectului şi ale construcţiei. Aşa cum am arătat mai sus, proiectul propune construirea unui Complex de joacă pentru copii, format din 2 ansambluri identice care, la rândul lor, cuprind 3 zone distincte pentru copii de diferite vârste:

a)  Categoria 1-3 ani (copii care încep să îşi dezvolte abilităţile locomotorii şi care au nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

b)  Categoria 3-7 ani (copii care deja îşi pot controla mişcările relativ bine, dar care pot avea nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

c)  Categoria 7-12 ani (copii al căror proces de joacă e alcătuit din mai multe elemente de ridicare în forţă).

Zona de joacă pentru categoria 1-3 ani va avea o intrare alcătuită dintr-o rampă din lemn, care va urca până la cota + 0.80m, de unde porneşte un podea în două nivele, cu o treaptă pana la cota + 0.95 m, de pe care se face accesul la un tobogan mic, pe care copiii vor coborî. Zona va mai fi echipată cu un iluminator bombat din plexiglas.

Zona de joacă pentru categoria 3 - 7 ani va avea două urcări, una cu scară din lemn cu balustrada din ţeavă metalică, care urcă până la un palier de lemn cu cota de + 1.50 m, şi alta cu scară căţărătoare din plasă cu ochiuri 20x20 cm, din frânghie cu inserţii din oţel, care urcă până la un palier cu cota + 1.25 m, şi se leagă cu celalalt, printr-un pod suspendat din lemn şi frânghii. Coborârea se face printr-un tobogan cu înălţimea de 1.50 m.

Zona de joacă pentru categoria 7-12 ani va avea 5 intrări-ieşiri alcătuite din căţărători de diferite tipuri, cum ar fi scara din ţeava metalică cu formă arcuită, ţeavă metalică verticală de coborâre, perete pentru alpinism şi scări metalice verticale. Mişcarea pe orizontală se va face prin intermediul palierelor din lemn cu denivelări, a scărilor din ţeavă metalică, pe care se pot deplasa atât în picioare cât şi agăţat, pânza de păianjen alcătuită din frânghii cu fir din oţel acoperit cu textil. Zona va mai fi echipată şi cu un tobogan tip spirală, care va coborî de la cota + 1.80 m.

În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare, în proiect şi în construcţie se regăsesc trasee şi căi de evacuare optime, sunt prevăzute pardoseli antiderapante, borduri rotunjite, borduri din cauciuc în zonele destinate locurilor de joacă pentru copii, pante care se încadrează în nivelurile maxime admise. Obiectele independente vor fi încastrate în fundaţii. S-au prevăzut, de asemenea, pante de scurgere a apelor meteorice; materiale durabile corespunzătoare care nu emit radiaţii nocive pentru utilizatori.

„Primăria municipiului Tîrgu Mureş rămâne în continuare deschisă şi receptivă la dorinţele târgumureşenilor, oferindu-le momente plăcute, de relaxare, atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor. Considerăm că prin investiţiile pe care primăria le derulează pe raza oraşului vom spori gradul de confort, siguranţă şi relaxare spre beneficiul şi plăcerea locuitorilor", a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

Serviciul relaţii publice interne şi internaţionale


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.