marți, 27 noiembrie 2012

Târgumureșenii cu dosar nu au toți decizia de a face pușcărie! Zsolt Nagy, condamnat cu...suspendare!

Târgumureșenii cu dosar nu au toți decizia de a face pușcărie! Zsolt Nagy, condamnat cu...suspendare!


Dacă mărețele fapte anticorupție la Târgu-Mureș se mărginesc la o condamnare pentru Carmen Vamanu, șef ITM Mureș, aleasa PNȚCD și la pușcărie pentru Ioan Avram Mureșan, fost parlamentar de Mureș și țărănist de frunte și de leat cu Florea, Poruțiu, Oprișcan și alții cu năravul și interese economice și/sau politice de pedeliști, măcar să notăm că Zsolt Nagy, târgumureșean de origine și UDMR-ist, scapă ieftin, cu 3 ani și jumătate cu suspendare, adică o glumă de pedeapsă. Până la sfârșitul anului vom afla ce se va alege de Sorin Țerbea, om obișnuit cu dosare și cu studiul la mititica, din trupa abonaților la primăria co-brașoveanului Florea,  cam ultimul dintre târgumureșenii care pot lua o condamnare. Dacă va fi condamnat, Țerbea ar putea să nu-și petreacă revelionul în hotelul în care amicul Florea îi organizează revelionul pentru persoane vârstnice, cu prețuri de dumping (10 lei) și cu transport gratuit (adică plătit din banii publici pe autobuzele pedelistului Maior) !
P.S. DNA Mureș zice că afacerea autocolante în campanie electorală, pe bani publici, cu idioți cu statut de funcționari publici și cu inși prezentați ca foști sereiști care știu ei ce vorbesc nu e ceva ce ține de corupție. Nici nu speram!
 

Cotidianul.ro dixit:
Zsolt Nagy, condamnat cu suspendare. Tudor Chiuariu, achitat

Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat. Deciziile au fost luate marţi de instanţa supremă. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, şi Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99. Decizia nu este definitivă.

Mihai Toader a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul privind terenul atribuit Poştei.

Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare, iar pe Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, la cinci ani de detenţie.

Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Potrivit DNA, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei ar fi contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi, susţineau procurorii, şi cei doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel societatea.

DNA a mai susţinut că prejudiciul cauzat statului prin înstrăinarea în mod ilegal a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135 este în valoare de 8.619.787 euro, reprezentând valoarea de piaţă a terenului.

Procurorul de caz a recunoscut, potrivit Mediafax, în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată cei doi foşti miniştri că din probe nu rezultă că aceştia au cunoscut faptul că imobilul a fost subevaluat cu ocazia aducerii ca aport la capitalul social al SC Imopost Developments SA, în mod indirect, ca efect al avizării HG 377/2007, asigurându-se şi beneficiile rezultate în urma subevaluării imobilului din Calea Victoriei. Cu toatea acestea, DNA cerea recent închisoare cu executare pentru cei doi foşti miniştri.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.