luni, 4 martie 2019

Faliment târgumureșean cu chiloții lui Botezatu pe care nu îi vrea nimeni!


Faliment târgumureșean cu chiloții lui Botezatu pe care nu îi vrea nimeni!
Genial articolul, Mulțumesc, Dan Scarlat!

Supervizor.ro zicere:

În iunie 2014, societatea TWO 4 FLY SRL Târgu Mureş (CUI/CIF: 18066784), care administra magazinul online cbstore.eu şi la care asociat (cu 25%) încă mai este designerul Cătălin BOTEZATU, şi-a cerut insolvenţa, invocând “datorii restante, certe lichide şi exigibile în sumă de 1.151.699 lei” (detalii AICI). S-a încercat/mimat o reorganizare judiciară, s-a ajuns la faliment, o sentinţă în acest sens fiind pronunţată pe 2 iunie 2015 – Dosarul nr. 713/1371/2014.
Tabelul definitiv consolidat al creanţelor, publicat pe 22 octombrie 2015, indica o masă credală de 1.610.138,57 lei, cu menţiunea că Fiscul a fost înscris cu două creanţe, una teoretic garantată de 481.354 lei şi una bugetară de 309.930 lei.
Ce s-a întâmplat de atunci? Au trecut 4 ani şi câteva luni. Timp în care nu s-a făcut nimic. Asta e părerea mea. Aaa… şi Fiscul nu a recuperat nimic!
Licidatorul judiciar FAUR CONSULTING IPURL (Faur TIBERIU), practician care s-a ocupat de procedură de la început (insolvenţă, ulterior faliment) , pare a fi de altă părere… dacă ne uităm pe cel mai recent raport de activitate depus la dosar. În acest document, spune aşa:
În calitate de lichidator judiciar, continuăm procesul de valorificare a bunurilor aflate în patrimoniul debitoarei falite, până în prezent organizându-se un număr total de 74 de şedinte de licitaţie publică
SERIOS, nu e nicio glumă. Lichidatorul susţine că a organizat 74 de şedinte de licitaţie publică ca să vândă nişte “chiloţi marca Botezatu”, bunuri aflate “în patrimoniul debitoarei falite”.
NU, judecătorul sindic care se ocupă de faliment nu l-a întrebat de ce lălăie această procedură şi nu şi-a pus nimeni problema de ce nu se vând produsele respective, care probabil s-au deteriorat între timp. NU, nu interesează pe nimeni acest aspect.
Cel mai probabil, creditorii (firme private) şi-au luat adio de la banii pe care îi aveau de recuperat şi nici nu ştiu că încă nu s-a închis procedura de faliment, iar Fiscul… a uitat că are de recuperat nişte bani de la această firmă. Firmă care nu a fost administrată de Cătălin BOTEZATU – el a avut doar calitatea de asociat.
Fiscul ar fi putut să ceară atragerea răspunderii personale împotriva administratorului. Nu a făcut-o până acum şi nu cred că mai are dreptul legal de a iniţia o astfel de acţiune în instanţă – au trecut aproape 5 ani de la raportul privind cauzele insolvenţiei.
Cam aşa decurge o insolvenţă, un faliment… în superba noastră ţară.
Dacă vă interesează, lichidatorul judiciar nu are niciun interes să închidă procedura. Conform deciziei creditorilor, practicianul FAUR CONSULTING IPURL trebuie să primească “un onorariu fix de 1.000 lei + TVA lunar precum şi un onorariu de succes de 10% din sumele încasate”. De încasat ca onorariu de succes, nu a încasat mai nimic… dar 1.000 de lei lună primeşte orice ar fi. La un calcul sumar, 4 ani x 12 luni x 1.000 lei/lună = 48.000 lei. Să zicem 10.000 de euro. Vai de mine, a muncit de s-a rupt! A organizat 74 de şedinte de licitaţie publică! Va mai organiza încă 74! (sursa foto: okazii.ro)  Asociați: Gyorgy Levente TORDAI (196.656,10 lei) şi Mircea Claudiu SILVAŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.