duminică, 14 aprilie 2013

UDMR Târgu-Mureș caută vinovații prostovanilor din primărie pentru afacerea tăiere de copaci (pe firme cu specific instalări cabluri electrice și posturi de transformare)



UDMR Târgu-Mureș caută vinovații prostovanilor din primărie pentru afacerea tăiere de copaci (pe firme cu specific instalări cabluri electrice și posturi de transformare)

După cum am scris de mai multe ori, pungașii din primărie taie copaci, ramuri pe firme care nu au pic de calificare în domeniu. Să fie un motiv ca porcii din primărie să  deconteze pe firme abonate ceva sute de mii de euro? O păsărică ne-a ciripit că lemnele sunt destinate locuitorilor din Valea Rece și desigur sunt organe de anchetă care să caute ce fac demenții, electoral, cu lemnul obținut după ce au mutilat barbar copacii.  Căutați MS 46 SAC, vehicul cu care s-a transportat crengi, firmele de tras cabluri electrice care primesc pomană de la porcii lui Florea pentru a face tăieri de arbori și crengi, alte firme ale pramatiilor, prin care decontează banii publici. Atenție, avem un serviciu al primăriei care nu muncește, pentru că porcii lui Florea externalizează servicii, cum au fost  și cele de îngrijire spații verzi pe Verdi Invest, pe secretariat, pe Veronica Doda și așa mai departe și cumpără autocolante și produse zaharoase de la magazinul de țoale FCM, pentru ca bandiții să deconteze pe motiv de colindători care pupă dosul javrelor din PDL Mureș! Cine îi verifică pe porcii ăștia?!


http://mures.citynews.ro/eveniment/udmr-targu-mures-facut-sesizari-la-directia-silvica-si-garda-de-mediu-impotriva-primarului

UDMR Târgu Mureş a înaintat către Direcţia Silvică Mureş şi Garda de Mediu Mureş sesizări împotriva primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, cu privire la tăierile masive de copaci din Târgu Mureş realizate în ultimii ani. Conducerea organizaţiei locale a solicitat celor două instituţii sesizate să verifice toate tăierile de arbori realizate în municipiul Târgu Mureş şi să ia măsurile legale, inclusiv cele punitive, privind sancţionarea persoanelor vinovate pentru tăierile realizate fără respectarea procedurii.


"De asemenea, vă rugăm să verificaţi dacă tăierile de arbori din ultimii ani s-au realizat în baza tuturor autorizaţiilor necesare şi / sau cu acordul tuturor organelor implicate", se arată în sesizarea semnată de UDMR Târgu Mureş şi înaintată Gărzii de Mediu Mureş.

Această acţiune vine după ce consilierii UDMR s-au adunat săptămâna aceasta în faţa primăriei alături de zeci de târgumureşeni la un flash mob pentru atragerea atenţiei asupra tăierii şi toaletării ilegale de arbori în municipiu.

Nemulţumirile târgumureşenilor au apărut după ce municipalitatea a tăiat opt copaci de pe strada "Mihai Viteazu" din Târgu Mureş, in vederea fluidizării circulaţiei în zonă.

Preşedintele Asociaţiei Valea Soarelui, Călin Tocaciu, a declarat la postul de televiziune Transilvania L!VE că municipalitatea mai pregăteşte o surpriză târgumureşenilor, fiind deja marcaţi zeci de copaci pentru a fi tăiaţi pe străzile Tudor Vladimirescu, Secerei şi Budai Nagy Antal.

Duminică, 14 aprilie 2013, la Târgu Mureş va avea loc  mişcarea civica „Nu tăia toţi copacii”, împotriva metodelor de tăiere de arbori practicate de primăria oraşului. La acest protest, care va avea loc în centrul oraşului, a anunţat că participă şi deputatul UDMR Borbely Laszlo.

"Nu numai în calitatea mea de fost ministru al Mediului, dar şi ca locuitor al Târgu-Mureşului, sunt indignat de faptul că actuala conducere arbitrară a oraşului, utilizând diverse pretexte, nu respectă cadrul legal şi, sub sloganul arhitecturii de peisaj, lasă în urma sa un oraş dezgolit de verdeată. Acesta nu este primul caz în care constatăm abuzuri în domeniul spatiilor verzi, şi că este nevoie urgentă de o luare de pozitie oficială împotriva toaletărilor ilegale de arbori. Voi sprijini toate activitătile şi actiunile care urmăresc încetarea distrugerilor ilegale de arbori şi tragerea la răspundere a făptuitorilor. În acelaşi timp, voi initia un amendament la Legea protectiei mediului, în sensul înăspririi pedepselor pentru toaletările ilegale de arbori", a scris Borbely pe pagina sa de Facebook.

După flash mobul din faţa Primăriei Târgu Mureş, edilul municipiului, Dorin Florea s-a declarat dezamăgit de acţiunile consilierilor UDMR de a protesta împotriva tăierilor de arbori, în condiţiile în care un consilier UDMR, care este şi viceprimar, Jozsa Tibor, a semnat  procesul verbal pentru tăierea copacilor de pe strada Mihai Viteazu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.