luni, 27 mai 2013

Golanii politici care ne conduc sau ne-au condus



Golanii politici care ne conduc sau ne-au condus
Nu generalizăm, dar sunt destui indivizi care s-au bucurat de votul cetățeanului și apoi au comis-o, au furat, au mințit, au ascuns dovezile faptele lor și doar justiția și organele de anchetă au descoperit măgăriile comise. Sunt câteva cazuri de măgării adevărate și probabil și alți inși care au comis-o în calitate de angajați ai cetățeanului vor mai fi prinși. Până când DNA ajunge pe la Târgu-Mureș sau în alte orașe pedeliste cu mânjiți cu afaceri dedicate și cu hoții aranjate pe bandiții portocalii sau nu, să ne aducem aminte de inșii luați cu duba sau cu stagii în pușcărie. Vă mai aduceți aminte de Solomon, primar de Craiova și ins fugit prin toate partidele? Insul a fost arestat cu acuzații de luare de mită, fals intelectual și uz de fals. Un alt pedelist, la Cluj-Napoca, alt pol al afacerilor dedicate PDL, ca și Târgu-Mureș, deosebirea fiind că aici românii nu votează etnic ca proștii, pentru orice hoțoman român.  Apostu a fost săltat și a stat bine la răcoare sub acuzația de mită. Un Adrian Năstase a fost și el săltat și aruncat acolo unde justiția considera că îi e locul. Fostul premier era acuzat că a camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală prin inițierea unui simpozion. Un Becali, parlamentar de culoarea  politică proprie, fost plimbăreț prin PNG și PNL, a pupat 3 ani condamnare pentru schimb ilegal de terenuri cu pagubă adusă statului de aproape un milion de euro.
Mai multe despre golanii care au comis ilegalități în exercițiul funcțiunii, în cele ce urmează, sursa fiind http://stiri.tvr.ro/nu-e-gata-parlamentarii-penali-ai-romaniei_13182.html

Senatorul Mircea Banias, trimis luni în judecată pentru trafic de influenţă de procurorii DNA, întăreşte rândurile parlamentarilor care au dosare de corupţie în diferite faze de judecată sau care au fost condamnaţi, însă şi-au păstrat fotoliul de deputat ori senator al României. Printre aceştia se numără Adrian Năstase, Dan Ilie Morega, Mihail Boldea, Tudor Chiuariu, Monica Iacob Ridzi şi Şerban Mihăilescu.

Adrian Năstase e pe lista parlamentarilor care au probleme cu legea

Printre parlamentarii care au fost condamnaţi definitiv de instanţele de judecată, dar încă ocupă fotoliile de deputat sau senator se numără Dan Ilie Morega şi Cosmin Popescu.

Dan Ilie Morega a fost ales deputat din partea PNL, a migrat la UNPR, dar din iunie 2010 este deputat independent.  El a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2011, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Dosarul în care a fost implicat era în legătură cu sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru PNL, în perioada în care acesta era preşedintele filialei Gorj a Partidului Naţional Liberal. De asemenea, deputatul a mai fost cercetat într-un dosar de luare de mită, unde magistraţii l-au achitat.

Un alt deputat care a primit o sentinţă definitivă este Cosmin Popescu, care a fost ales din partea PDL, iar din martie 2011 este independent. El a fost condamnat, în 2011, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului în legătură cu infracţiuni de corupţie şi fals intelectual, în dosarul "Strămutaţi de lux".

Şi deputatul Virgil Pop, care a fost ales din partea PNL, dar s-a autosuspendat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru fapte de corupţie. În martie 2012 a fost dus în arestul poliţiei astfel că Virgil Pop este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită funcţia publică.

Parlamentari care nu au primit sentinţe definitive

Pe lista parlamentarilor care sunt cercetaţi, dar nu au primit sentinţe definitive se află Adrian Năstase. Deputatul a fost ales din partea PSD şi este cercetat în mai multe dosare pentru dare de mită, şantaj şi folosirea funcţiei pentru obţinerea de foloase necuvenite.

În dosarul "Mătuşii Tamara" Adrian Năstase a fost achitat pentru dare de mită. Pe 30 martie, Adrian Năstase a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitat pentru acuzaţia de luare de mită în dosarul Zambaccian, dar decizia nu este definitivă.

Eugen Bădalan, ales deputat din partea PDL, dar care s-a autosuspendat, a fost condamnat, în 2011, la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Deputatul a fost acuzat că a fraudat statul cu 1,2 milioane de euro.
Şi parlamentarul Şerban Mihăilescu se află într-o situaţie similară. El a fost ales din partea PSD, după care a migrat la grupul parlamentar al UNPR. În decembrie 2011 a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul "arme de vânătoare", pentru mită.

Parlamentari care au fost trimişi în judecată

De asemenea în Parlamentul României există senatori şi deputaţi care au fost trimişi în judecată, însă magistraţii nu au dat încă un verdict.

Printre aceştia se numără Tudor Chiuariu , care a fost ales deputat din partea PNL. El a fost trimis în judecată în 2010 pentru abuz în serviciu, în dosarul "Poşta Română". Faptele pentru care este cercetat s-au petrecut pe vremea când era ministru al Justiţiei, în Cabinetul Tăriceanu.

Tot de la PNL este şi Florin Ţurcanu , care a fost trimis în judecată în ianuarie 2011 pentru fals intelectual şi uz de fals, fapte pe care le-ar fi săvârşit în 2009, când conducea filiala liberală din Botoşani.

Deputatul  Miron Mitrea a fost trimis în judecată pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale şi corupţie, în 2009. El a fost acuzat de corupţie în legătură cu lucrările de construcţie realizate la casa mamei sale.


Deputatul  Marian Ghiveciu a fost trimis in judecată, în 2011,  pentru corupţie, în dosarul unor terenuri care au fost obţinute ilegal.

Şi deputatul PSD  Mugurel Surupăceanu a fost trimis în judecată, în 2009, pentru fapte de corupţie. El a fost trimis în judecată alături de alţi directori de la Complexul Energetic Turceni, în legătură cu achiziţionarea, cu încălcarea prevederilor legale şi la un pret supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat.

Senatorul social-democrat Cătălin Voicu a fost trimis in judecata, în 2010, pentru trafic de influenta şi fapte de coruptie. El a stat în arest preventiv mai bine de un an de zile, după care a fost eliberat şi îşi continuă activitatea de parlamentar.

Pe lista parlamentarilor PDL care au fost trimişi în judecată se află  Nicolae Dobra. Senatorul a fost trimis în judecată în 2009 pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate a unui imobil, dar a fost achitat în primă instanţă.

Deputatul Sorin Pandele a fost trimis în judecată, în 2010,  pentru luare de mită şi abuz in serviciu. Deputatul Dan Păsat a fost şi el trimis în judecată, în 2011, pentru fapte de corupţie şi şantaj.

Tot pe listă, se mai află şi pe Monica Iacob Ridzi. Deputata a fost trimisă în judecată, în 2011, pentru abuz în serviciu şi fapte de corupţie. Pe listă se mai află şi deputatul Mihail Boldea. El a fost trimis în judecată în 2012 pentru fapte de corupţie.

De asemenea, senatorul PC  Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în 2008, pentru că s-a folosit de funcţia pe care o deţinea pentru a obţine foloase materiale pentru sine.


Şi senatorul Mircea Banias, care a fost ales din partea PDL, dar s-a transferat la PC, a fost trimis în judecată, în 2012, pentru trafic de influenţă, constituire de grup infracţional şi instigare la dare de mită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.