luni, 29 iulie 2013

Un alt angajat al primăriei Târgu-Mureș condamnat! Pe când și rechinii de partid?



Un alt angajat al primăriei Târgu-Mureș condamnat! Pe când și rechinii de partid?
Primăria Târgu-Mureș se dovedește mai nou și cuib de condamnați și/ cercetați. Ca și cum nu ajungeau etichetele de rude ale bandiților de partid,  aduse de milă, de afaceriști ai întreținuților din PDL Mureș, de pupincuriști ai gunoaielor PDL Mureș, de șmecheri în slujba etnicului și așa mai departe. Poate se investighează afacerile de milioane de euro pe Borșan (reparații bazin de bărci), Poruțiu (tobogane și pompe), afacerile pe Dafcochim și alți abonați ai porcilor din primărie și partid la Weekendul care mănâncă anual milioane de euro din banii publici și pentru care troglodiții lui Florea încasează sume infime. De verificat și afacerea cu aproximativ un milion de euro prin procesele pierdute cu Moga și Romservice/MTS Company.
Ca și cum borfașii din primărie se adună după cum seamănă, de verificat afacerile dedicate pe fostul pușcăriaș și actualul cercetat Țerbea și afacerile pe  alți urmăriți de DNA, pe care le găsiți căutând licitațiile publice.
Zi de zi dixit:

Judecătoria Târgu-Mureş l-a condamnat miercuri, 24 iulie, la şase luni de închisoare cu suspendare pe Ioan Cîrcu, directorul Complexului de Agrement şi Sport „Weekend” din Târgu-Mureş, pentru „infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie” într-un dosar deschis în 12 noiembrie 2008, în care era acuzat că în anul 2006 a achitat o factură în valoare de peste 7.400 de lei pentru o serie de lucrări neexecutate în cadrul Complexului “Weekend.”

Primăria Târgu-Mureş, parte vătămată în proces

Potrivit paginii web www.portal.just.ro, care publică soluţionarea dosarului în care Ioan Cîrcu şi Matyasi Miklos Levente au calitatea de recurent inculpaţi, iar Primăria Târgu-Mureş cea de parte vătămată, instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui Ioan Cîrcu, “pe care o schimbă din infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută şi pedepsită de articolul 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 248 Cod penal şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătura directă cu infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzută şi pedepsită de articolul 17 litera c) din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 290 Cod penal, cu aplicarea articolului 33 litera a) Cod penal, în infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută şi pedepsită de articolul 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 248 Cod penal şi uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătura directă cu infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzuta şi pedepsită de articolul 17 litera c) din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 291 Cod penal, cu aplicarea articolului 33 litera a) Cod penal”.

Pedepse cumulate, cu suspendare

Astfel, instanţa l-a condamnat pe Ioan Cîrcu la pedeapsa de şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi la două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în înscrisuri sub semnatură privată în legătura directă cu infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, pedepse care au fost cumulate într-una singură, de şase luni cu suspendare.

De asemenea, instanţa l-a avertizat pe Ioan Cârcu că în cazul va săvârşi o nouă infracţiune în următorii doi ani şi şase luni, îşi va reactiva cele două condamnări cu suspendare. “În temeiul articolului 81 din Cod penal, suspendă (instanţa – n.r.) condiţionat executarea pedepselor aplicate, respectiv pedeapsa principală rezultată de şase luni închisoare şi pedeapsa accesorie acesteia, pe durata termenului de încercare de doi ani şi şase luni de la data rămânerii definitive, stabilit conform articolului 82 din Codul penal. În temeiul articolului 359 din Codul de procedură penală raportat la articolul 83 din Codul penal, atrage (instanţa – n.r.) atenţia inculpatului Cîrcu Ioan că săvârşirea din nou a unei infracţiuni în cursul termenului de încercare poate atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, în acest caz urmând să execute cu privare de libertate ambele pedepse cumulate aritmetic”, se arată în soluţionarea instanţei.

Celălalt acuzat, achitat

Totodată, Judecătoria Târgu-Mureş l-a achitat pe Matyasi Miklos Levente, acuzat de săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului în legătura directă cu infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, şi a anulat factura fiscală nr. 6718431/7 septembrie 2006, emisă de SC Ferom Export SRL Târgu-Mureş, pentru suma de 7.415,19 lei, în beneficiul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Cine e Ferom Export SRL?
Conform portalului listafirme.ro, Ferom Export SRL Târgu-Mureş s-a înfiinţat în anul 1991, are ca obiect de activitatea fabricarea obiectelor de feronerie şi este administrată de asociatul unuc, totodată administrator, Gheorghe Bodor. După declanşarea procesului, societatea a cunoscut o scădere continuă a cifrei de afaceri: 1,58 milioane lei în 2008, 1,03 milioane lei în 2009, 406.971 lei în 2010, 291.448 lei în 2011 şi 331.464 lei în 2012, an în care a avut şapte angajaţi (de la 35 în 2008) şi profit de 11.585 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.