duminică, 23 martie 2014

IMA, de 3 ani legal sau nu?



IMA, de 3 ani legal sau nu?
IMA, o așa-zisa școală de televiziune și nu numai, în realitate un curs de calificare-recalificare cu Academy în titlu! Afacerea  e frumoasă, în 3 luni se decontează 1.500 de euro de cei care cred că ai nevoie de cursuri și de școală pentru a lucra în televiziune. Întrebarea este dacă ăștia oferă legal un fel de alternativă la cursurile AJOFM, nu neapărat pentru șomeri. De reflectat și de făcut sesizările necesare:

1.     Inșii se pretind cu…. Academy, așadar instituție de învățământ. Unde sunt avizele și recunoașterea prin diplomă avizată de Ministerul Educației?
2.     Inșii se pretind profesori, cum sună un promo. Ca să fii profesor trebuie să ai studii superioare și diplomă de psihologie școlară, Unde sunt actele necesare unora ca Stoicescu, Badea, Oțil, care au predat la afacerea asta?
3.     Inșii oferă o calificare. Cum Clasificarea ocupațiilor în România spune clar că nu poți fi redactor, reporter, cititor de prompter fără facultate, cum oferă ăștia la curs de 3 luni ce oferă o facultate în 4 ani?! Unde sunt avizele de la Ministerul muncii pentru așa-zisa calificare obținută în 3 luni?
4.     Cum sună să plătești 3 luni, 1500 de euro, iar cel care organizează cursul face angajări exact din rândul celor care au cotizat? Taxă de intrare la… locul de muncă?

Pentru cei care nu știu, Legea presei din 1974, abrogată cu grație de Boc pentru a nu supăra bandiții din presă, a spus clar că pentru reporter, redactor, ziarist e nevoie de studii superioare, care pot fi de specialitate sau nu. Orice inginer, doctor, avocat putea lucra fără probleme în presă, fapt pe care trebuiau să îl știe și proștii care au făcut presă comunistă. Diferența între capitaliștii de 2 lei și comuniști este că primii nu mai cereau studii superioare și astfel în presă sunt 90 la sută inși fără facultate, chiar fără bacalaureat. O presă pe măsura bandiților de patroni de presă, fie la fel de primitivi ca și angajații, fie neterminați cu diplome de Ștefan Gheorghiu și cu propagandă toxică și mincinoasă zeci de ani, fie șantajați care angajează sub acoperire sereiști sau amețiți care își bagă rubedeniile, amantele, obligațiile. Într-o asemenea presă care nu mai ține cont de calificarea necesară se pune întrebarea: cum să dai unora 1.500 de euro ca să te învețe ce te învățau ei, oricum, la locul de muncă?  Atenție, patronii de presă au nevoie de angajați pe care să îi pregătească ei după cerințele lor, nu invers. Iar dacă mai adăugăm că în universități la jurnalism sunt doritori de studenție, dar nu sunt doritori pe măsură să și lucreze în presă aveți imaginea corectă. Cine face jurnalism nu vrea să muncească pe 1000-1500 de lei la orice troglodit și jurnalismul e ales pentru că nu presupune eforturi prea mari în obținerea unei diplome universitare. De aceea, în presă sunt majoritari cei cu altă calificare universitară, în limita a, să zicem 10 la sută, din numărul angajaților, marea majoritate cu liceul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.