luni, 25 august 2014

Bandiții din Primăria Târgu-Mureș și-au amintit de bănci. După 2-3 mandate de pușlamale nesimțite!



Bandiții din Primăria Târgu-Mureș și-au amintit de bănci. După 2-3 mandate de pușlamale nesimțite!
Cum bandiții din Primăria Târgu-Mureș nu pun mâna pe nimic dacă nu pică banul public la pușlamaua etnică și din PDL, vă invităm să descoperiți ce bandit PDL a vopsit băncile din parcul neglijat de rahatul etnic 2-3 mandate. Ultima oară, cei care au vopsit băncile verzi au fost cei de la Metro, în galben, cu emblema lor, după care leprele din primărie au stat 8-10 ani în expectativă, probabil până a apărut banditul de partid pe care trebuia să se deconteze, după modelul transport, publicitate, sondaje, reabilitări, asfaltări, pișcotări, parcări, tot ce a vrut banditul etnic al PDL Mureș pe lăturile cunoscute.

Remember, nesimțirea banditului etnic:


E primavara! Sau inca nu?


- Diverse -
nr. 539 / 4 Mai, 2010
Unii au iesit in fata si au decretat: deschidem sezonul la "Weekend"! Complexul de agrement si sport "Muresul", mai pe limba lui romana, este deschis celor care vor sa petreaca cateva ore la soare si mai au si bani pentru aceasta. Pentru cei mai in varsta, primavara se contabilizeaza, insa, mai mult, in plimbari prin parcuri, eventual cu nepoteii in carucior sau la brat, decat la stat la soare in decibelii difuzoarelor si a DJ-ilor energici. Dar, vazand cum arata unele parcuri targumuresene, se pare ca primavara nu a venit si aici! Despre parcul din Piata Trandafirilor nici nu are rost sa discutam, acesta fiind lasat intentionat de izbeliste, mai bine de 8 ani, cu banci scufundate in ciment sau rupte, de pe care vopseaua s-a dus, cu asfalt crapat, dar fiind apreciat de "edili" ca fiind un "parc" cu potential in ceea ce priveste targurile si "Zilele targumuresene". Trecem la un alt parc, pe vremuri vizat sa gazduiasca doua biserici, una franciscana si una greco-catolica. Parcul din strada Republicii este o alta fateta a modului in care inteleg unii sa administreze orasul. Parcul alunga orice copil dornic sa se joace, cu balansoarele cu tepi si cu vopseaua jupuita, iar pe adulti ii oripileaza bancile cu scanduri rupte, de pe care s-a dus vopseaua aplicata parca ultima oara voluntar, de angajatii unui magazin. Cosurile de plastic rupte completeaza imaginea unui parc in ruina, iar bancile, printre scandurile carora creste iarba, dau nota corecta spiritului "gospodaresc". Cu voia dumneavoastra, consideram cele doua parcuri cele mai neingrijite din oras, dar asteptam cu interes alte "provocari", din alte cartiere. Si cum nici centrul nu se simte mai bine, ii invitam pe targumureseni sa nu stea jos nici pe bancile din zona Teatrului national sau de la fostul sediu al Ansamblului "Muresul", mai ales daca nu si-au facut injectia antitetanos. Cand va fi primavara si pentru unele parcuri, banci, alei, sau cerem prea mult unora care doresc sa gandeasca "planetar" si nu sunt in stare sa dea cu o pensula un strat de vopsea si sa inlocuiasca cosurile de plastic rupte cu cosurile metalice verzi, care reprezinta noul trend targumuresean?!

FLORENTIN DEAC


          Parcuri cu confort pe… jumatate


- Diverse -
nr. 105 / 30 Mai, 2008
Cateva din parcurile targumuresene se dovedesc, la sfarsit de mai, cu confort pe… jumatate pentru locuitorii municipiului si pentru cei care il tranziteaza. Afirmatia este sustinuta de modul in care se prezinta aceste parcuri, care se doreau oaze de liniste si de oxigen in apropierea unor institutii de invatamant, policlinici sau in centrul atat de poluat al orasului, dar care au probleme din cauza interesului pe… jumatate al edililor. Pentru exemplificare, am ales trei parcuri. Primul, cel de langa sediul din strada 22 Decembrie 1989, al Universitatii "Petru Maior". Aici, iarba a crescut atat de inalta, incat aproape ca ascunde bancile. Cei care adora peisajul ca de jungla, probabil se simt in elementul lor aici, la fel si cei care ar vrea sa traga o partida de paint-ball. Unele banci se prezinta si "pictate" de artisti neintelesi, iar aspectul general este de parc parasit. Mai putin parasit, dar doar din punct de vedere al ingrijirii spatiului verde, se dovedeste parculetul de langa statia Poli II. Daca aici macar s-a dat cu coasa, dezinteresul unei directii din Primaria Targu-Mures ne lasa in continuare cu banci ordinare, crapate de ger si ploaie, cu vopseaua scorojita. Culmea tupeului este ca nici macar placuta cu inscriptia "Este parcul dvs., va rugam sa-l ingrijiti !" nu este schimbata, ea fiind pastrata, de parca e vreo relicva pretioasa de pe vremea bunicii. Si daca am pomenit de mobilier stradal, sa ne indreptam spre cel de-al treilea parc, cel din Piata Trandafirilor, unde gasim acelasi dezinteres in schimbarea bancilor. Vechi parca de cand lumea, cu scandurile cazute, se asorteaza perfect cu asfaltul crapat, prin care iese iarba in voia ei, si cu craterele de pe trotuare, care dovedesc in buricul targului "buna" gospodarire. Toate cele trei parcuri au un element comun - prezenta panourilor electorale si promisiunile unora, care sunt, culmea, la conducerea institutiilor care trebuie sa lucreze pentru cetatean. Asadar, suntem buni la promisiuni, dar nu suntem in stare sa gospodarim niste amarate de parcuri, nici macar in campanie electorala?

FLORENTIN DEAC


         
          Este si parcul dvs., stimati edili !


- Diverse -
nr. 30 / 13 Februarie, 2008
"Este parcul dvs., va rugam sa il ingrijiti. Incalcarea prevederilor HCLM - hotararii consiliului local municipal (n.n ) - Targu-Mures se sanctioneaza cu amenda". Anuntul prezentat este cel expus pe o tablita in parcul din apropierea statiei "Poli II" si se adreseaza, in general, targumuresenilor. Constatand in ce hal se prezinta parculetul, putem sustine ca anuntul cu ingrijirea parcului trebuie sa stea si in atentia edililor nostri, mai precis a serviciului specializat din primarie. Parcul a ajuns sa se prezinte astfel astazi dupa ce ploile si zapada au scorojit vopseaua de pe cele cateva banci si au crapat lemnul. In apropiere de aceste banci este montat, la nivelul trotuarului, un cos de gunoi, si acesta obosit, gata sa se dezmembreze. Chiar in spatele bancilor anuntul mentionat la inceputul notei este unul care sta sa cada, ruginit si cu textul partial vizibil. Bineinteles, in spatele bancilor sunt aruncate PET-uri si hartii, aici cel putin vina fiind a targumuresenilor care sunt certati cu bunul-simt. Revenind la anuntul prezentat la inceput, cand va fi bagat acesta in seama de serviciul responsabil din Primarie? Pentru a arata ca nu suntem critici prin definitie, asa cum cred unii din institutia care coordoneaza activitatile edilitare, salutam refacerea vopselei de pe bancile din parcul din strada Republicii. Deci, daca se vrea, se poate ! Urmeaza cumva parcul de langa statia "Poli II" ?

FLORENTIN DEAC


         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.