luni, 11 februarie 2013

Cine și de ce livrează articole contra UDMR semnate cu nume maghiare în presa târgumureșeană?



Cine și de ce livrează articole contra UDMR semnate cu nume maghiare în presa târgumureșeană?

Oamenii din presă din Târgu-Mureș și nu numai ei, știu de existența unor oameni… invizibili, gen inginerul Fodor, profesorul Gall, românul Istrate, care apar doar cu semnături pe scrisori care vin să înjure UDMR, candidații UDMR și candidații USL, întâmplător și în campania electorală a porcilor de la PDL. Desigur, angajatul simplu nu are cuvânt în politica editorială și asta o știu băieții care trebuie, să spunem colegii de… presă și de informații. Un sfat pentru presarii târgumureșeni, verificați măcar existența indivizilor care pretind că semnează, apariția respectivelor articole, mai ales când textul e și în presa naționalistă și în presa controlată de trepădușii din PDL Mureș care au interese contra contracandidaților și aleșilor UDMR.  Vă lăsăm plăcerea să mai descoperiți cu ajutorul Google și alte semnături de oameni invizibili, dar suficient de vizibili pentru a fi preluați de presa subordonată intereselor jegurilor de partid sau șantajată cu publicitatea prin semnătură la notar (Legea concurenței ce spune?!).  Iar pentru Curtea de conturi, verificați scrisoarea deschisă adresată de Florea târgumureșenilor, în plic închis și în cutia poștală și căutați cât se aseamănă pliantul cu afacerea pliante de pe licitatiapublica pe care o vroiau bandiții din primărie. Ca pont, în scrisoarea din campania lui Florea și cel mai probabil din banii publici, candidatul maghiar era luat peste picior! Târgumureșeni, mai acceptați găinării etnice și la 22 de ani de la mizeria de martie 1990 care a otrăvit sufletele și speranțele târgumureșenilor, puși mereu să voteze etnic pentru ca anumiți bandiți să își păstreze interesele etnice și de partid?


Punctul
Nyílt levél a marosvásárhelyi magyarsághoz

Tisztelt Marosvásárhelyi Magyarok!

A már ismeretes helyi RMDSZ újraszervezési procedúrájának értelmében, a megyei RMDSZ székházába járultunk az újbóli regisztráció végett. Ott közölték velünk, RMDSZ-tagokkal, hogy erre már nincs lehetőségünk, mert a Területi Állandó Tanács a mai, február 8-i döntése értelmében lezárja a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését.



Brassai Zsombor, a Maros Megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke elmondta, hogy egyszerű Szövetség-tagságunk megmarad, de a választási közgyűlésen sem választói, sem választhatói minőségben nem vehetünk részt. Mindez történt, miután éveken keresztül önkéntesen, önzetlenül és díjmentesen, időt és energiát nem kímélve segítettük az RMDSZ munkáját utcafelelősökként, titkárokként, körzeti elnökökként. Megjegyezném: egy olyan frontvárosban, mint Marosvásárhely.

Felháborítónak tartjuk ezt az antidemokratikus lépést, amely arra enged következtetni, hogy egy szűk, érdekek mentén szerveződött csoport a színfalak mögött tervezi eldönteni, hogy ki irányítja majd a marosvásárhelyi magyarság sorsát. Ennek az önkényes magatartásnak – amit mi, aktív RMDSZ-tagok régóta érzünk, ám most félreérthetetlenül megnyilvánult –, súlyos következményei voltak és lehetnek a város magyarságára nézve.

Gál Éva, Klementisz János, Kovács István, Magyari Károly, Szilágyi László, Szőke Zsuzsanna, Vass Levente, Zöld István

2013. február 8., Marosvásárhely
Tîrgumureșeanul
Scrisoare deschisă

Am primit la redacţie o scrisoare deschisă semnată de mai mulţi vechi membrii ai UDMR care sunt revoltaţi de situaţia antidemocratică şi nestatutară creată de obligaţia "reconfirmării" calităţii de membru UDMR pentru a putea vota la şedinţa de alegere a noi conduceri a organizaţiei. Alăturăm scrisoarea:

Scrisoare deschisă către tîrgumureşeni
Stimaţi maghiari din Tîrgu-Mureş!
Potrivit procedurii de reorganizare a UDMR, ne-am dus la sediul UDMR pentru a ne înregistra din nou. La faţa locului ni s-a adus la cunoştinţă (nouă, membrilor UDMR) că nu ne putem înregistra deoarece potrivit deciziei din data de 8 februarie a  Consiliului Permanent procedura de înregistrare a membrilor s-a încheiat. Brassai Zsombor ne-a adus la cunoştinţă că simpla calitate de membru ne rămâne, însă nu vom putea participa la şedinţă nici în calitate de alegător nici în calitate de ales. Toate aceste se întâmplă după ce ani de zile am ajutat UDMR voluntar, altruist şi gratuit, fără a ne gândi la timp sau la energie în calitate de responsabili de stradă, secretari sau preşedinte de secţie. Am dori să menţionăm într-un oraş ca Tîrgu-Mureş ni se pare revoltătoare această decizie antidemocratică care relevă faptul că un cerc strâns, organizat în funcţie de interese vrea să decidă în spatele cortinei cine va îndruma în continuare soarta maghiarilor din Tîrgu-Mureş. Această atitudine dictatorială – care noi, membrii activi ai UDMR o simţim demult, însă acum s-a manifestat neechivoc - a avut şi s-ar putea să aibă consecinţe grave în ce priveşte maghiarii din Tîrgu-Mureş.
8 Februarie 2013
Kovacs Istvan, Magyari Karoly, Szoke Zsuzsanna, Vass Levente, şi alţii.

Nepujsag
Nyílt levél a marosvásárhelyi magyarsághoz
Cikk | február 8, 2013 - 18:12

Tisztelt marosvásárhelyi magyarok!

A helyi RMDSZ már ismeretes újraszervezési procedúrájának értelmében a megyei RMDSZ székházába járultunk az újbóli regisztráció végett. Ott közölték velünk, RMDSZ-tagokkal, hogy erre már nincs lehetőségünk, mert a Területi Állandó Tanács a mai, február 8-i döntése értelmében lezárta a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését.

Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ szervezési alelnöke elmondta, hogy egyszerű szövetségi tagságunk megmarad, de a választási közgyűlésen sem választói, sem választhatói minőségben nem vehetünk részt. Mindez történt, miután éveken keresztül önkéntesen, önzetlenül és díjmentesen, időt és energiát nem kímélve segítettük az RMDSZ munkáját utcafelelősökként, titkárokként, körzeti elnökökként. Megjegyeznénk: egy olyan frontvárosban, mint Marosvásárhely.

Felháborítónak tartjuk ezt az antidemokratikus lépést, amely arra enged következtetni, hogy egy szűk, érdekek mentén szerveződött csoport a színfalak mögött tervezi eldönteni, hogy ki irányítja majd a marosvásárhelyi magyarság sorsát. Ennek az önkényes magatartásnak – amit mi, aktív RMDSZ-tagok régóta érzünk, ám most félreérthetetlenül megnyilvánult – súlyos következményei voltak és lehetnek a város magyarságára nézve.

2013. február 8., péntek

Kovács István, Magyari Károly, Szőke Zsuzsanna, Vass Levente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.