sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Viceprimarul Iernutului, probleme cu ANI, primarul Iernutului cu posibile problema la ANI pentru afaceri avocățești cu nevasta șefului lui de partid, adică Dobre?!



Viceprimarul Iernutului, probleme cu ANI, primarul Iernutului  cu posibile problema la ANI pentru afaceri avocățești cu nevasta șefului lui de partid, adică Dobre?!
Viceprimarul Iernutul e în vizorul ANI și urmează, probabil,  să aflăm dacă și actualul primar PNL, în mandatul căruia se regăsesc niște afaceri pe nevasta șefului lui de partid, pe Dobre și asociații, dintre care unul se pare că  a cumpărat de la familionul Dobre  apartamentul cu 90.000 de euro, potrivit declarației de avere a șefului CJM Mureș! Așadar, primărie cu penelist cumpără servicii de la nevasta șefului PNL Mureș și de la asociații ei, dintre care unul se pare că a cumpărat apartament de la familia Dobre. Afaceri în familie și de serviciu?!



Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 4 aleși locali: BIRCEA RAREȘ MIHĂILĂ (Viceprimar al Orașului Iernut, Jud. Mureș), SURUGIU VASILE GEORGEL (Viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, Jud. Prahova), SOBOLU GHEORGHE ALEODOR (Primar al Comunei Ortișoara, Jud. Timiș) și PAVEL ION FLORIN (Primar al Comunei Peștișani, Jud. Gorj).

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, după cum urmează:

1) BIRCEA RAREȘ MIHĂILĂ se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu data de 26 iunie 2012, deține, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. EUROMARCONSULT S.R.L.

2) SURUGIU VASILE GEORGEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2009 – 29 august 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, Jud. Prahova, și calitatea de membru în Consiliile de administrație ale instituțiilor publice: Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Liceul Tehnologic Filipeștii de Pădure, precum și în cadrul S.C. Servicii Apă, Canal, Salubritate, Filipeștii de Pădure S.R.L., societate comercială înființată de Comuna Filipeștii de Pădure.

Astfel, BIRCEA RAREȘ MIHĂILĂ și SURUGIU VASILE GEORGEL nu au respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de [...] viceprimar [...] incompatibilă cu funcția de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie [...] la societățile comerciale [...] precum şi la instituţiile publice”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.