miercuri, 30 mai 2012

CNA ia măsuri împotriva… păcătoșilor de la Antena 1. Amendă: 200.000de lei!


CNA ia măsuri împotriva… păcătoșilor de la Antena 1. Amendă: 200.000de lei!

Răspuns la sesizările referitoare la emisiunea „Un show păcătos”,
 conform Deciziei luate în şedinţa publică a CNA din data de 25.05.2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit mai multe reclamaţii (inclusiv sesizarea dumneavoastră) referitoare la mai multe ediţii ale emisiunii „Un show păcătos”, difuzate de postul de televiziune Antena 1, în perioada martie - mai 2012.

În şedinţa publică din data de 25.05.2012, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru emisiunea de divertisment „Un show păcătos”,  difuzată de Antena 1, a vizionat secvenţe relevante din ediţiile reclamate şi a audiat punctele de vedere exprimate de reprezentanţii postului de televiziune, inclusiv pe cel al moderatorului emisiunii, dl. Dan Capatos.

Având în vedere toate aspectele constatate, membrii CNA au decis sancţionarea postului de televiziune Antena 1 cu amendă în cuantum de 200.000 de lei, amenda maximă prevăzută de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat hotărârea aplicării uneia dintre cele mai drastice sancţiuni prevăzute de legislaţia audiovizualului ţinând cont de gravitatea faptelor şi de sancţiunile primite anterior. Radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 3 alin. 1 din Legea audiovizualului, cu privire la obligaţia de a asigura „divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”, raportate la dispoziţiile  art. 34 alin. 1 şi art. 40 alin. 1, 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoare la respectarea dreptului la propria imagine şi la obligaţiile pe care le au moderatorii, printre care acelea de a nu permite invitaţilor să folosească un limbaj injurios şi de a solicita ferm interlocutorilor „să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile”.

Cu deosebită consideraţie,



Preşedinte,

Răsvan POPESCU





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.