joi, 17 mai 2012

Studenți la… Academia de 3 luni. Ministrul Educației ce spune?


Studenți la… Academia de 3 luni. Ministrul Educației ce spune?
Deunăzi, îl aud pe M. Badea conversând în emisiune cu studentele de la Academia de Media. Desigur, e vorba de studentele la IMA Intact Media Academy), instituție de calificare/recalificare care oferă contra sumei de 1.500 de euro curs de 3 luni. De ce poartă așa ceva numele de Academy (academie!) și cum niște oameni care se califică/recalifică sunt…studenți știu doar cei cu promo-ul de la Antene și făcătorii de site. În spiritul adevărului, să consultăm DEX-ul:
STUDÉNT, -Ă, studenți, -te s. m. și f. Persoană care urmează cursurile unei universități sau ale unui institut de învățământ superior. – Din it. studente, germ. Student, lat. studens, -ntis.
Cum în România nu există învățământ superior de 3 luni, contra a 1.500 de euro, avem niște minciuni drăguțe, care pot sta în atenția ministrului Educației, oricare ar fi el și chiar dacă face parte din alianța de la guvernare care prin Partidul Conservator controlează Antenele. Și pentru cei de la IMA, oricât de primitivă ar fi presa românească în nomenclatorul de meserii (COR) apare clar că redactorul, reporterul, jurnalistul, tehnoredactorul etc. e acela cu studii superioare, așa că 12 clase plus curs de 3 luni nu egalează o facultate!Și tot pentru IMA, nici măcar comuniștii nu promovau pe oricine în presă, dovadă fiind legea presei din 1974 care spunea clar: redactorii, reporterii, ziariștii sunt oameni cu studii superioare! Erau mai proști comuniștii, iar patronii de astăzi - cei care pot avea partid în spate, șantaje, evaziune fiscală -  mai șmecheri? Nerecunoscându-le calitatea de oameni cu facultate, ziariștii sunt și în pericol să nu își primească sumele cuvenite pe Contractul Colectiv de Muncă unic pe ramură, care stabilește clar coeficienții pentru studii superioare, pe care nu îi pot obține prăpădiții angajați cu diploma de bac și curs de calificare/recalificare de la orice instituție/SRL/asociație care eliberează diplome contra taxelor și unor cursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.