miercuri, 9 mai 2012

Protest la finală contra găștii care a dezafiliat Craiova și a întinat tot fotbalul românesc


Protest la finală contra găștii care a dezafiliat Craiova și a întinat tot fotbalul românesc
După cum se anunțase, măsurile împotriva găștii actuale de la FRF și Ligă s-au făcut simțite, pornind de la nevinovatele stickere  și culminând cu intrarea a doi suporteri craioveni pe teren la finala de la București! Într-o țară în care mafioții învârt destinele fotbalului, păgubesc statul, duc valize cu mită angajaților pe bani publici, cumpără licențe, mint că ei continuă activitatea secțiilor de fotbal, fac mânării pe echipe PDL cu banii publici, țara în care doi foști pușcăriași (Țerbea și Dragomir), ajunși într-un comitet cică al… onoarei, dezafiliază Craiova și unul trage și sfori să pună mâna pe Subotici, iar președintele pe viață al FRF, cel care a uitat că era cu un picior în groapă acum câțiva ani, se laudă că i-a tras-o șefului de la Timișoara (poate cancerului i-a tras-o, numai că acesta mai are prostul obicei să revină, câteodată) dar, reacția suporterilor e normală și binevenită. Respect, suporterilor care nu mai vor ca pușcăriașii, mafioții cu partid și inșii cu interese obscure să își pună mâinile jegoase pe un fotbal care poate să renască fără uscăturile și  borfașii actuali!
Gsp.ro dixit:
Doi fani olteni, cu tricouri pe care scria "Justice for Craiova", au intrat pe teren în timpul jocului, dar au fost imobilizaţi de către stewarzi
Vezi  AICI imagini FOTO de la finală!

Nu trecuseră încă 20 de minute din finală şi dinspre peluza lui Bilbao au sărit în teren doi tineri, suporteri ai Craiovei, care purtau tricouri cu sloganul "Justice for Craiova". Partida se disputa la cealaltă poartă, a lui Iraizoz, incidentul luîndu-i prin suprindere pe toţi. Camerele de luat vederi au mutat imediat imaginile, conform regulamentului UEFA, care interzice transmiterea oricărui mesaj din afara sportului.

Spaniolii au aplaudat protestul
Cei doi tineri au fost destul de repede imobilizaţi de stewarzi, fără să provoace alte incidente. Deşi unul se predase, oamenii de ordine s-au aruncat peste el, amîndoi fiind scoşi din stadion, după aproximativ 30 de secunde. Nu este întîmplător că fanii Craiovei au venit din sectorul bascilor, înainte de meci între olteni şi suporterii lui Bilbao avînd loc mai multe discuţii despre un protest comun. A fost momentul cînd spectatorii români prezenţi în tribune au început să scandeze "Mitică la puşcărie!". La finalul celor cîteva zeci de secunde de scandări, toţi spaniolii din arenă au aplaudat galeria românilor.

Protest şi la Piaţa Constituţiei
Cei 5.000 de români care au urmărit meciul la imensele plasme amplasate în fan-zone-ul din Piaţa Constituţiei au reacţiona şi ei imediat după protestul oltenilor pe gazon. Au început să scandeze minute în şir "Mitică la puşcărie!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.