vineri, 18 decembrie 2015

Bandiții PDL Mureș inițiază hoții pentru jegurile lor cu FCM/ASA. Hoții pe porcii etnici români, cu complicitate maghiară!



Bandiții PDL Mureș inițiază hoții pentru jegurile lor cu FCM/ASA. Hoții pe porcii etnici români, cu complicitate maghiară!



GSP zicere:

Încă un primar acoperit de acte
Edilul Dorin Florea crede că n-a greşit cînd a finanţat cu bani publici ASA Tg. Mureş, legea a greşit
Permalink to Încă un primar acoperit de acte
vineri, 18 decembrie 2015, 12:17

Primarul din Tîrgu-Mureş a fost trimis în judecată într-un dosar privind finanţarea ASA cu bani publici. Dorin Florea intră, aşadar, în liga tot mai puţin selectă a aleşilor locali inculpaţi din motive de fotbal. Unii, ca Gheorghe Ştefan, au venit din fotbal la primărie, dar au păstrat fularul de suporter. Alţii, ca Iulian Bădescu, de la Ploieşti, şi-au descoperit vocaţia de ultras după ce au fost aleşi în funcţie. Există şi categoria Mircea Govor, fostul patron al Olimpiei Satu Mare în anii ’90. După ce a ajuns „vice” de Consiliu Judeţean, Govor a neglijat fotbalul şi a devenit liderul galeriei de partid. Tocmai a fost reţinut pentru şantaj de procurorii DNA.

Nici nu ştii cine molipseşte pe cine: omul de fotbal pe politician sau invers? Sau există un soi de magnetism al cătuşelor, care se propagă prin birouri cu viteza „vacii nebune”? Cum de-a ajuns medicul Dorin Florea, primar de 15 ani, să fie acuzat de abuz în serviciu, spre folosul necuvenit al unei echipe din Liga 1? Nu căutaţi neapărat o legătură logică, ci o iluzie optică. Fotbalul le ia ochii contribuabililor, iar aceştia trec mai uşor cu vederea alocaţiile pentru echipa-fanion.

Clubul din Tîrgu-Mureş e un „ONG nonprofit”, după cum l-a definit viceprimarul Claudiu Maior. „Mă bucur că DNA a făcut cercetări!”, a comentat atunci oficialul ASA, care, deşi audiat ca suspect, a fost numit în fruntea Centrului de Excelenţă al FRF. La finalul cercetărilor, Maior a ajuns şi el, nu bucuros, ci în delir, pe lista inculpaţilor, lîngă primar. Iar Asociaţia Sportivă „Fotbal Club ASA 2013”, adică ONG-ul „nonprofit”, merge la tribunal sub acuzaţia de spălare de bani. Iată o revelaţie, printre tonurile deja vu din tablou. De obicei, echipele se aflau în tabăra prejudiciaţilor.

Într-un fel, fotbalul rămîne o victimă, în astfel de istorii. Echipele profesioniste crescute din bani publici au soarta gîştelor îndopate cu tubul. Foie gras-ul ajunge, sub o formă sau alta, pe felia binefăcătorilor aleşi prin vot direct, nu în sport sau înapoi, la contribuabili. ONG-urile se dovedesc nonprofit numai pentru fotbal. Pentru cei care le dirijează, reprezintă geamul fumuriu dincolo de care banii publici călătoresc în anonimat.

Pentru ASA, suspendarea din Europa, cu care o ameninţă UEFA, capătă brusc tăria unei frecţii. Clubul ardelean este pîndit de lecuiri mult mai zdravene. Conform comunicatului DNA, ONG-ul fotbalistic ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 7 milioane de lei, în perioada august 2013 – mai 2014. „Mie mi se impută de ce am semnat”, explică Dorin Florea. „Nici nu e semnătura mea, ci este ştampila pusă pe un material care a intrat în Consiliul Local”. „Materialele” se pare că intrau în sediul Primăriei Tg. Mureş ca la discotecă. Cum intrau, pac!, ştampila în josul paginii. Nu conta că era un „material” de un euro sau de milioane de euro, Florea avea tuş.

Iată încă un primar acoperit de acte, vorba lui Piedone, dar descoperit de lege. „Cred că sînt anumite lucruri legislative care, părerea mea, trebuie corectate”. Adică, după ce a ştampilat ca primarul, Florea invocă în apărarea sa greşelile din lege. Regulile strîmbe cer contorsiuni contabile. Edilul invocă şi nemuritorul argument al cantităţii: „Nu poţi să trimiţi tot Consiliul Local şi toată Primăria în insanţă pentru că ţi se pare că nu ştiu ce”. Faptul că sînt mai mulţi inculpaţi nu le dă o alură mai nevinovată, ci mai organizată.

Cînd consiliile locale, judeţene, primăriile sînt acuzate că acţionează ca nişte grupuri infracţionale, ca nişte Cooperative autonome, ar trebui ce? Să fie lăsate în pace, să-şi facă treaba? Iar statul să-şi corecteze legile, în spiritul reciprocităţii? Dacă ne-am permis atîtea stadioane, ne permitem şi boxe mai încăpătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.