joi, 15 iunie 2017

Maria Andrieș, din nou despre dezafilierea Craiovei. Din fericire, mai există și moartea în elicopter pentru scursuri care au furat Craiova

Maria Andrieș, din nou despre dezafilierea Craiovei. Din fericire, mai există și moartea în elicopter pentru scursuri care au furat Craiova
Amintiți-vă ce jeg uman a dezafiliat Craiova pentru ca retardatul să pună mâna pe fotbaliști în orașul hoției pur românești după 1918. 
GSP zicere:
Niciun verdict nu ar fi garantat renaşterea Universităţii din praful dosarelor, poliţelor şi sechestrelor. Dar bătălia legală din Dosarul Dezafilierii trebuia purtată, era o datorie faţă de spiritul Craiovei Maxima.  Acel spirit care i-a dăruit fotbalului nostru adevărul romantic că lupta e mai importantă decât rezultatul ei. Uneori, înfrângerile strălucesc mai prelung în istorie decât victoriile sau revanşele bubuitoare.
Dincolo de melancolie, dispariţia Universităţii din fotbal avea nevoie de anchetă, de proces, de judecată. Trebuia limpezit dacă şefii FRF şi LPF au încălcat legea când au „regulamentat” echipa patronată de Adrian Mititelu. Curtea de Apel Bucureşti  a decis, azi, că nu, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu au comis abuz în serviciu. Oricum, erau acuzaţi de un delict care-şi schimbă definiţia ca pe şosete. Mâine, poimâine, în caz de condamnare, foştii capi de la Federaţie şi Ligă ar fi fost reabilitaţi, cu mii de scuze şi despăgubiri la ofertă.
Sandu, Dragomir şi umbrele lor pe peretele CEx al FRF au dezafiliat Craiova pe cale legală. Asta spune verdictul definitiv din Apel.  Nu sunt vinovaţi, conform legilor statului român. Şi totuşi, sentinţa asta nu-i dezleagă de dispariţia Universităţii. Cât timp va exista fotbal în România, numele lor vor purta totdeauna ghiuleaua acelei decizii, din 8 iulie 2011.
Trei ani de proces le-au ataşat strâns imaginea de victima lor proeminentă. Spui Sandu şi Dragomir, spui „dezafiliere”, nu „dezvoltare”, cum insista avocatul fostului preşedinte FRF. Iată dreptatea pentru Craiova. Asta, şi faptul că şefii fotbalului au fost aduşi la tribunal. Mai mult de atât, nu vorbeam de justiţie, ci de răzbunare. Şi de reparaţii materiale pentru un vis, pe care s-a întâmplat să-l viseze în acelaşi timp toţi oamenii dintr-un colţ de lume.
Federaţia şi Liga n-au cum să se spele pe mâini de cazul ăsta. Au avut un rol decisiv în povestea cu final abrupt a Universităţii. N-au încălcat legea, dar au dat lovitura de graţie. Pierderea a rămas ireparabilă şi, din păcate, judecând după cultul regulilor din FRF, repetabilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.