miercuri, 5 iulie 2017

Google se ferește de supercalifragilisticul centrul universitar Târgu-Mureș. DNA Târgu-Mureș, ceva deranj în legătură cu șmecheria numită mega-calculator cu profesorași, firmele profesorașilor și cu pârliți din administrație publică sau firme de 2 lei?!




Google se ferește de supercalifragilisticul centrul universitar Târgu-Mureș. DNA Târgu-Mureș, ceva deranj în legătură cu șmecheria numită mega-calculator cu profesorași, firmele profesorașilor, cu pârliți din administrație publică sau firme de 2 lei și cu șantaj la adresa consilierilor UDMR?! 

Poate a uitat DNA de șmecheria numită mega-calculator, dorită de banditul mare din primărie și PNL pe gașca aferentă la locurile lor de muncă și pe firmele lor! Golănia bandiților penali din primărie se numea  SC The Science City for Research and Medical Informatics SA!
http://www.startupcafe.ro/google-hub-universitati-atelierdigital.htm
Google a anunţat extinderea programului Atelierul Digital prin deschiderea a 6 hub-uri regionale în colaborare cu instituţii universitare din ţară. Aceste hub-uri au ca scop conectarea mediului universitar cu cel de business, oferind studenţilor pregătirea practica în antreprenoriat şi marketing digital. De asemenea, IMM-urile pot cere prin intermediul acestor hub-uri consultanţă în domeniul online.


Cele 6 hub-uri regionale vor activa in universitati din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si Brasov.

Hub-urile vor juca un dublu rol: vor sprijini startup-urile prin oferirea unui spatiu de munca colaborativa pentru studentii antreprenori, din universitatile in care au fost lansate, precum si prin sesiuni de pregatire in domeniul business-ului si competentelor digitale. In al doilea rand, hub-urile vor constitui un spatiu de intalnire intre studenti si IMM-urile locale.

Un grup de consultanti digitali va oferi consultanta gratuita IMM-urilor locale in utilizarea instrumentelor digitale, strategie si marketing online.


Afacerea vizată de șmecherașii din PDL Mureș, blocată. Super-calculator pe firme abonate și pe angajați și la stat și privat, deocamdată nu!


Afacerea vizată de șmecherașii din PDL Mureș, blocată. Super-calculator pe firme abonate și pe angajați și la  stat și privat, deocamdată nu!
Dacă bandiții din PDL Mureș au ordonat ca să se meargă la ședință din partea celor  care fac planul lui Florea, cum se lăudau ăștia, astăzi a fost rândul puterii și a UDMR să ia măsuri. Mega-afacerea pe firme deținute de profesori la universitățile mureșene, pe firme abonate la primăria lui Florea și pe foști angajați în primărie nu se poate face.  Să vedeți acum cum vor fi porcăiți USL-iștii și UDMR-iștii pe bani publici, pe siteul tîrgumureș.ro, pe gunoaiele controlate de bandiți din PDL și în presa cu care Marius Cătană, intemediarul de partid, se laudă că merge la notar după ce presa respectivă nu merge la licitație și lasă intermediarii să sifoneze banul public (sute de mii de euro pentru așa-zisa publicitate, în fapt reclamă pentru Florea și derbedeii lui ilegali, fie viceprimari, consilieri sau alți ratați de gen). Să vedeți articole semnate de persoane imaginare de la alți băieți cu ochi albaștri, ceva autocolante cu pericolul vandalilor imaginari care strică jucăria bandiților portocaii, niscaiva intervenții la B1, în timpul serviciului, ca porcii PDL să se plângă la organul PDL. Dacă consilierii puterii și UDMR ar fi și deștepți, ar descoperi legăturile primejdioase între cei care erau cu proiectul repectiv, locurile comune de muncă, firmele înființate de profi și așa mai departe. O gașcă care se cunoștea a vrut supercalculator, de ce să ne mirăm, e orașul în care bandiți din PDL Mureș au inventat toate afacerile pământului și în care porcii lui Florea aveau licitație iarna pentru sandale poliție comunitară și vaporizatoare de apă pentru reducerea temperaturii pe alei! Pe care, desigur, vreun bou de partid urma să le vândă la borfașii lui de partid! Poate consilierii ne lămuresc cum e cu afacerea cadou instalație de nocturnă 200.000 de euro pe clubul familionului lui Maior, pentru că eu, de exemplu, nu vreau să susțin pe nimeni din banii publici, cu excepția cazului când dovedește că e cretin din naștere, retardat, ins cu coeficient de inteligență subunitar. E donație pentru neputință sau ce?!
Consilierii locali USL şi UDMR vor ataca în instanţă hotărârile adoptate de aleşii PD-L la adunarea generală a acţionarilor S.C. The Science City For Research and Medical Informatics S.A. din data de 7 mai, blocând astfel, pe o perioadă nedeterminată controversatul proiect "Cercetare - Dezvoltare în domeniul medical şi informatică", cunoscut sub denumirea de Digital Mureş. http://mures.citynews.ro/eveniment/consilierii-udmr-si-usl-blocheaza-proiectul-digital-mures-vezi-de-ce-1242554

Florea îi toarnă pe UDMR-iștii care nu vor afaceri dedicate pe profesori de la Petru Maior și Cantemir, pe firmele ălora și pe foștii angajați din primărie, la…Viktor Orban. Sperăm că menționează și sprijinul adus candidaturii Țării Secuilor pentru capitală culturală europeană! Mare român și acesta, degeaba l-ați votat ca fraierii etnic, din poziția de unic candidat român



Florea îi toarnă pe UDMR-iștii care nu vor afaceri dedicate pe profesori de la Petru Maior și Cantemir, pe firmele ălora și pe foștii angajați din primărie, la…Viktor Orban. Sperăm că menționează și sprijinul adus candidaturii Țării Secuilor pentru capitală  culturală europeană! Mare român și acesta, degeaba l-ați votat ca fraierii etnic, din poziția de unic candidat român
Până când bandiții lui Florea vor copia și pe tîrgumureș.ro, site pe bani publici, ce au conceput consilierii consiliatului. Sperăm că Florea va arăta că a susținut și Țara Secuilor, ca mare român ce e și care își bagă mereu picioarele în voturile fraierilor care l-au votat etnic după politica: să nu fure maghiarul ce poate fura românul sau altul de la altă etnie. Niscaiva pliante de înjurat candidatul maghiar sau autocolante cu atacul hunilor (că al vandalilor l-ați avut) pe firme abonate și cu sereiștii expirați la butoane? Haideți că puteți, jigodii PDL Mureș!
Viktor Orban, premierul ungar, va fi informat într-o scrisoare semnată de către edilul șef al municipiului Tîrgu-Mureș dr. Dorin Florea despre blocarea în Consiliul Local al municipiului de către UDMR, PSD și PNL a Strategiei Digital Mureș. De menționat este faptul că în cadrul acestui proiect și universitatea Sapienția este parte alături de alte patru universități din România.  Primarul Dorin Florea a precizat că nu crede că profesorii de la Univ. Sapieția, finanțată de către Guvernul Ungariei, se lasă ”îngenuncheați politic”, deși unul dintre consilierii locali au votat împotriva proiectului este professor acolo, și îi va expun premierului Orban subiectul în detaliu. ”Îi scriu premierului ungar pentru că unii dintre cei care s-au opus – cu toate că au avut cele mai clare elemente și cele mai detaliate explicații, care au avut posibilitatea să-și spună punctul de vedere în toate domeniile și l-au spus pozitiv anterior, ca acum să fie împotriva – au fost reprezentanți UDMR.” a declarat primarul dr. Dorin Florea. Tîrgumureșeanul.ro


Atenție, DNA Târgu-Mureș, la afacerea mega-calculator pentru neterminații PDL Mureș care amenințau că vor pârî UDMR la Viktor Orban dacă nu le fac poftele! DNA, ceva… Research la scursurile și penalii PDL Mureș și la retardatul cu mita din primărie?



Atenție, DNA Târgu-Mureș, la afacerea mega-calculator pentru neterminații PDL Mureș care amenințau că vor pârî UDMR la Viktor Orban dacă nu le fac poftele! DNA, ceva… Research la scursurile și penalii PDL Mureș și la retardatul cu mita din primărie?
În caz că ați uitat șantajul lui Florea, pentru că UDMR nu vroia mega-golănia mega-calculator. Interesele bandiților etnici, DNA, ce spui, lași și banditul lui Florea cu mita de la Coral în libertate și urmaș la găinării?
Florea scoate din nou afacerea mega-calculator pentru care șantaja cu pâra la…Viktor Orban, dacă UDMR nu votează afacerea pe firmele unor profesorași, abonați la afaceri pe primărie și alții. Interesele banditului care vroia campanie publică de înjurat UDMR care nu vroia măgăria!
În caz că ați uitat, Florea șantaja UDMR cum că o pârăște la…Viktor Orban, pentru că UDMR nu vroia afaceri pe  firmele unor profesorași de universitate, pe abonații primăriei lui Florea și pe niște no-nameuri asociate pentru afacerea vrută de bandiții PDL Mureș. Afacere pe profesorași, pe firmele lor, dar și pe locul de muncă, asociere dubioasă, șantaj politic, miros pestilențial de banditism PDL.
Atenție la afacerea…. digitalilor din PDL Mureș. După ce Florea a amenințat cu turnatul  UDMR la Viktor Orban și cu campanie, desigur, din bani publici și de preferat pe borfașii din PDL și sereiștii expirați, gen …vandalii imaginari?
Membrii Consiliului Local Târgu Mureş, aparţinând UDMR, PNL şi PSD să nu recurgă la calea de atac pe care o au la dispoziţie. „Mă bucur că am reuşit să sensibilizăm completul de judecată şi să arătăm - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/tribunalul-da-dreptate-primariei-in-cazul-digital-mures.html#sthash.WDbuVHvj.dpuf
Pentru  cei care au uitat dedesubturile mega-calculatorului vrut de porcii PDL Mureș, Florea a amenințat UDMR că îi toarnă la…. Viktor Orban! Noi știm ce profesori au firme, ce abonați la primăria lui Florea sunt în afacerea mega-calculator, desigur că e și gunoi PDL acolo și interese ale javrelor de români. Dacă vă e dor, reaminti-vă:
1)    Florea îi toarnă pe UDMR-iștii care nu vor afaceri dedicate pe profesori de la Petru Maior și Cantemir, pe firmele ălora și pe foștii angajați din primărie, la…Viktor Orban. Sperăm că menționează și sprijinul adus candidaturii Țării Secuilor pentru capitală  culturală europeană! Mare român și acesta, degeaba l-ați votat ca fraierii etnic, din poziția de unic candidat român. Până când bandiții lui Florea vor copia și pe tîrgumureș.ro, site pe bani publici, ce au conceput consilierii consiliatului. Sperăm că Florea va arăta că a susținut și Țara Secuilor, ca mare român ce e și care își bagă mereu picioarele în voturile fraierilor care l-au votat etnic după politica: să nu fure maghiarul ce poate fura românul sau altul de la altă etnie. Niscaiva pliante de înjurat candidatul maghiar sau autocolante cu atacul hunilor (că al vandalilor l-ați avut) pe firme abonate și cu sereiștii expirați la butoane? Haideți că puteți, jigodii PDL Mureș! Viktor Orban, premierul ungar, va fi informat într-o scrisoare semnată de către edilul șef al municipiului Tîrgu-Mureș dr. Dorin Florea despre blocarea în Consiliul Local al municipiului de către UDMR, PSD și PNL a Strategiei Digital Mureș. De menționat este faptul că în cadrul acestui proiect și universitatea Sapienția este parte alături de alte patru universități din România.  Primarul Dorin Florea a precizat că nu crede că profesorii de la Univ. Sapieția, finanțată de către Guvernul Ungariei, se lasă ”îngenuncheați politic”, deși unul dintre consilierii locali au votat împotriva proiectului este professor acolo, și îi va expun premierului Orban subiectul în detaliu. ”Îi scriu premierului ungar pentru că unii dintre cei care s-au opus – cu toate că au avut cele mai clare elemente și cele mai detaliate explicații, care au avut posibilitatea să-și spună punctul de vedere în toate domeniile și l-au spus pozitiv anterior, ca acum să fie împotriva – au fost reprezentanți UDMR.” a declarat primarul dr. Dorin Florea. Tîrgumureșeanul.ro
2)    Florea înjură UDMR pentru că sunt interesați de termenii mercantili!
În legătură cu scrisoarea UDMR Mureş privind proiectul Digital Mureş, „care ar duce la cheltuieli inutile”, primarul municipiului, Dorin Florea face următoarele precizări:
„Răspunsul UDMR este o mostră de demagogie şi o nouă încercare de a-i păcăli pe cetăţeni. Din respect pentru locuitorii maghiari ai oraşului, asaltaţi cu neadevăruri şi speculaţii păguboase, precizez că proiectul Digital Mureş - inclusiv supercomputerul - va crea mii de locuri de muncă în oraş, fiind vorba de o viziune şi o situare a Tîrgu Mureşului ca standard în grupul de elită al cercetării pe plan internaţional.
Prin urmare, a gândi această problemă în termeni mercantili este absolut revoltător, dar s-a mai întâmplat în istoria oraşului. Acest comportament demagogic, incalificabil, l-am constatat în relaţiile cu oamenii de afaceri (mărturie stau Hotărâri ale Consiliului local) ale căror proiecte le-aţi respins cu superioritate şi foarte doct, dar în realitate nu aţi avut vreo iniţiativă în acest sens.”
3)    Florea amenință cu campanie pe cei care nu votează interesele porcilor PDL Mureș, pardon, ale orașului:
Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia o campanie de informare a populaţiei din municipiu în care va expune modul în care consilierii locali ai UDMR, PSD şi PNL ar intenţiona să blocheze implementarea Strategiei Digital Mureş.
”Voi face eforturi ca fiecare, începând de la copil la adult, să cunoască blocajele care se întâmplă în oraş şi în ce calitate au transformat Consiliul local, această monstruoasă asociere de răutate, incultură, care nu a existat niciodată. După care voi cere populaţiei să se pronunţe singură. După ce populaţia va fi informată, mă voi consulta cu ea ce să fac (…) Şi atunci, fraţilor, dacă văd că acesta-i Consiliul Local, nu-mi rămâne decât o soluţie foarte clară: vor bătălie, bătălie vor avea. Şi o vor da cu cetăţenii Târgu Mureşului, nu cu mine”, a susţinut Dorin Florea. Sursa:punctul.ro
4)    Afacerea mega-calculator pe profesori de la stat și privat și pe firmele lor, pe locurile lor de muncă, pe abonați și slujbași în primărie. Asociere de tip afacere asfaltare, cu gășcarii care se cunosc și put a partid
Angajați la stat și/sau cu interese private, cheia marilor succese pentru afacerea SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, nășită de șmecherașii PDL Mureș!
Avem o societate, SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, nășită de șmecherașii PDL Mureș și care ar trebui să pună mâna pe mega-afacerea cu super-calculatorul dorit de bandiții din PDL. Să vedeți că sunt unii dintre ăia care se cunoșteau între ei și au ajuns să se asocieze cu afacerile private și cu foștii sau actuali angajatori ai lor!
Structura finală a polului de competitivitate a fost anunţată în august 2012 şi acesta este format din 18 membri, respectiv 8 întreprinderi (SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, SC Locativ SA, SC Fomco 2006 SRL, SC SVT Electronics SRL, SC Ecomotive Development SRL, SC Bloomers Consulting SRL, SC Rusu şi Borţun Consultanţă SRL, SC VIAXP SRL), cinci universităţi/organisme de cercetare (Universitatea Sapientia, Universitatea Dimitrie Cantemir Tîrgu-Mureş, Universitatea Petru Maior Tîrgu-Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu-Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş), un ONG (Fundaţia pentru SMURD), patru catalizatori (Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mureş, Asociaţia de Plăţi Electronice din România, SC Active Labs SRL, Primăria municipiului Tîrgu Mureş).
1.Primăria e legată de Locativ fie și printr-un singur nume, Ovidiu Moldovan, care scrie în CV-ul lui că a fost angajat mai bine de un an ca inspector în primărie! http://www.locativmures.ro/webmanagement/images/file/CV%20Moldovan%20Ovidiu.pdf
2.Viaxp se poate lega cu Universitatea Dimitrie Cantemir, printr-un nume comun, Margareta Ciotea (soția lui Valentin?) prezent și la Universitatea Petru Maior! Cel mai posibil, e  exact omul respectiv  și legăturile cu instituțiile de stat sunt acum legături și de afaceri.
Viaxp srl:
C.U.I. 29402235
J26 /1166 /2011
Adresa: Ivăneşti, nr. 25C, Jud. Mureş, România
Persoana de contact Margareta Ciotea
http://www.cantemir.ro/index.php?Act=mn03i&inst=ue
3.Despre S.C. SVT Electronics S.R.L nu știm prea multe, decât că în 2009 asociații erau toți maghiari.
Alte informații Str. Brăila nr. 7, Târgu-Mureș, 540331 - România
E-mail: office@svt.ro
Tel./Fax. : +40-365-809305
Din Monitotul Oficial aflăm cine conduce firma:
HOTĂRÂREA NR. 1
din data de 22.07.2009 a adunării generale a asociaților S.C. SVT ELECTRONICS - S.R.L. Adunarea generală a asociaților în prezența: dlui Sajgo Tibor, cetățean român, domiciliat în Borsec, aleea Jokai Mor nr. 15, jud. Harghita, identificat cu C.I. seria HR nr. 163316 eliberată de Poliția Toplița la data de
27.04.2004, având CNP 1800610271715, deținând un număr de 4 părți sociale, reprezentând 20 % din capitalul social al societății; dlui Tekse Arpad Tibor, cetățean român, domiciliat în Tg. Mureș, str. Suceava nr. 37A, ap. 21, jud. Mureș, identificat cu C.I. seria MS nr. 426841 eliberată de Poliția mun. Tg. Mureș la data de 3.07.2007, având CNP 1780120264365, deținând un număr de 4 părți sociale,
reprezentând 20 % din capitalul social al societății; dlui Vass Laszlo, cetățean român, domiciliat în Tg.
Mureș, Str. Mestecănișului nr. 16/1, jud. Mureș, identificat cu C.I. seria MS nr. 381905 eliberată de Poliția Tg. Mureș la data de 7.09.2006, având CNP 1820227194039, deținând un număr de 4 părți sociale, reprezentând 20 % din capitalul social al societății; dlui Sajgo Zsolt, cetățean român, domiciliat în Tg. Mureș, str. Remetea nr. 110, jud. Mureș, identificat cu C.I. seria MS nr. 181000 eliberată de Poliția Tg. Mureș la data de 10.03.2003, având CNP 1790321190718, deținând un
număr de 4 părți sociale, reprezentând 20 % din capitalul social al societății, și dlui Kiss Attila, cetățean român, domiciliat în Tg. Mureș, str. Brăila nr. 12, ap. 3, jud. Mureș, identificat cu
C.I. seria MS nr. 117822 eliberată de Poliția Tg. Mureș la  data de 18.12.2001, având CNP 1740517264424, deținând un număr de 4 părți sociale, reprezentând 20 % din capitalul social al societății, hotărăște…
4. SC.Fomco zice că e din Cristești: Judet: Mures
Oras: Sangeorgiu de Mures
Adresa: RATU MORII 1295 Singeorgiu de Mures
Cod Postal: 547530
Telefon: - (Ajutor*)
Fax: -
Cod Unic de Identificare: RO 18312900
Nr. Registrul Comertului: J26/93/2006
Stare societate : INREGISTRAT din data 25 Ianuarie 2006
Anul infiintarii : 2006
5.BLOOMERS CONSULTING S.R.L e deja pe felie cu PrimăriaTârgu-Mureș, pentru ceea ce ăia au numit: Servicii de consultanta pentru strategie de dezvoltare, de 14.000 de euro!
Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856
Ofertant: BLOOMERS CONSULTING S.R.L.
Cod de identificare fiscala: RO 26260446
Adresa: Str. Stefan Mihaileanu, Nr. 11, Corp B, Et. 1, Sect. 2, Bucuresti
Telefon: +40 740915965
Fax:
Detaliu produs / serviciu / lucrare
Denumire: Servicii de consultanta pentru strategie de dezvoltare
CPV: 72000000-5 -
Servicii IT: consultanta, dezvoltare de software, internet si asistenta (Rev.2)
Unitate de masura: bucata
Data publicare: 03.08.2012 11:42
Descriere:
Oferim servicii de consultanta strategica constand in elaborare proiect strategie de dezvoltare, suport pentru organizare consultari, identificare parteneri, executie consultari, elaborare strategie in forma finala
Detaliu achizitie
Denumire: [DA3264239]
Servicii de consultanta pentru strategie de dezvoltare
Cantitate: 1.00
(bucata)
Data initiere: 12.09.2012 13:04
Data limita etapa: 17.09.2012 17:00
( Deliberare )
Pret maximal: 65,500 RON
(14,609.45 EUR)
Descriere:
Servicii de consultanta in vederea identificarii partenerilor de discutie(consultanti cu experienta similara, ambasade si personal acreditat, mediul universitar, mediul privat,etc)precum si pentru organizarea, pregatirea si sustinerea discutiilor cu acestea in cadrul unei sesi
6: ECOMOTIVE DEVELOPMENT SRL e din Cristești și e înființată în 2009. Vom reveni.
5)    Întâlnire cu presa pentru care porcii dau publicitate prin intermediari și care merge cu netoți la notar, în ceva ce pute a cartel
Primarul Dorin Florea vrea informare corectă din partea presei care e controlată de intermediarii  care iau publicitatea de la primărie, dau chirii preferențiale, dau diplome dedicate de la porcii din PDL Mureș și  publică ziariști în colecții ale orașului! Tupeu maximal!
Vreau să vă rog să vă implicaţi, să-i informaţi corect pe târgumureşeni, să dovediţi că vă meritaţi titlul de a patra putere în stat.
http://www.tirgumures.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2514%3Aproiectele-regionale-dezbtute-cu-media-locale&catid=37%3Acomunicate-de-presa&Itemid=313&lang=ro
Se pare că Florea nu știe pe ce planetă trăiește dacă susține că presa e a patra putere în stat la Târgu-Mureș și că ea e în stare să informeze corect pe târgumureșeni. Când publicitatea vine pe dedicații Cătană și Dan Suciu, pe firmele lor, precum și pe firma unui făcător de mobilă, când Cătană se laudă că merge cu presa la notar (alo, cartel al porcilor de români?, consiliul concurenței, ai curaj să te iei de gășcarii români?!), când ai dat diplome de cetățean de onoare pentru a controla ziare, când publici ziariști în colecții ale orașului, pe banii publici, când îi obligi pe borfași să copieze gunoaiele de la biroul de presă, mizeriile de la siteul lui Chiorean și alte porcării de pupat dosurile lui Maior și al lui Florea, târgumureșenii pot să fie informați corect?! Câți dintre ăștia mai pot scrie de afacerile dedicate ale porcilor din primărie pe pedeliștii Poruțiu, Maior, Borșan, pe camarila Bența, Kiss Unicum, Senin, Astor, Valpet, cum să verifice presarii ce rahat de izolație termică fac bandiții de partid sau cum repară oamenii lui Borșan și Poruțiu cetate medievală cu 4 milioane de euro? Cum să scrie adevărul ziariștii amenințați cu moartea la birou de borfașii din Primăria Târgu-Mureș și de camarila semi-analfabetă? Cum să publice adevărul ziariștii la care SRI vine cu plicul și scrie cu pseudonime? Cum să scrie corect ziariștii chemați de borfași ca să le arate cum plătesc din banii publici pe magazin FCM dulciuri pentru colindători, abonamente pentru Siletina care nu mai e oficial a lui Maior. Chiar dacă ei nu pot fi șantajați, fiind prea mici, șefii lor cu trecutul în spate, cu arestări preventive, cu cercetări penale, cu afaceri cu buletine, cu angajări de băieți cu ochi albaștri sunt cei șantajați și asta se reflectă în ceea ce are prea voie să scrie/vorbească. Blestemul etnic a născut monștrii de azi și presa nu se poate plânge pentru că a ajuns unde a ajuns dacă s-a băgat în troacă cu toți mafioții orașului și potlogarii de 2 lei cu carnet de partid.
Primăria Municipiului Tîrgu Mureş doreşte şi se implică în mod constant în dezvoltarea oraşului prin valorificarea potenţialului pe care acesta îl are în domeniul medical şi farmaceutic, potenţial susţinut de experienţa şi expertiza pe care atât instituţiile medicale şi universitare, cât şi companiile private au obţinut-o de-a lungul timpului.
           Un pas concrect în demersul nostru îl reprezintă înfiinţarea Polului de competitivitate pentru cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală, o structură de dezvoltare şi sprijin al afacerilor, la care sunt invitate să adere organisme de cercetare (universităţi, spitale, instituţii, companii) ce doresc să dezvolte activităţi de cercetare – dezvoltare în domeniul medical, farmaceutic, al informaticii și tehnologiei medicale, cu sprijinul autorităţilor locale şi regionale.
            În prezent Polulul de Competitivitate pentru cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală este format din 18 membrii, respectiv 4 universități (Universitatea de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş, Universitatea Petru Maior Tg. Mureş, Universitatea Dimitrie Cantemir Tg. Mureş, Universitatea Sapienţia Tg. Mureş), 1 ONG (Fundaţia pentru SMURD), 1 spital ( Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Tg. Mureş), 8 companii şi 4 catalizatori (printre care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Mureș, Asociația de Plăți Electronice din România, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș).
            Prin implementarea unor proiecte comune, instituții de educație și cercetare științifică și întreprinderi, având la dispoziție acces la bazine de resurse locale și naționale relevante, vor putea lucra împreună pentru a obține produse, servicii și procese inovative în domeniul sănătăţii, în vederea creșterii capacității de cercetare-dezvoltare, a stimulării cooperării între instituții de cercetare-dezvoltare inovare și întreprinderi.
            Aceste proiecte vor putea fi finanţate din fonduri europene, disponibile solicitanţilor doar cu condiţia apartenenţei acestora la un pol de competitivitate/cluster şi a regăsirii acestora într-o strategie comună.
           Invităm, pe această cale la o discuție privind oportunitatea aderării la polul de competitivitate, toate companiile interesate să dezvolte proiecte de cercetare – dezvoltare in domeniul medical, farmaceutic, al informaticii și tehnologiei medicale în parteneriat cu universități târgumureșene, instituții publice și mediul de afaceri local. Întâlnirea va avea loc joi 14.05.2015 la ora 11,00 la sediul Primăriei Tg. Mureș.
           Viitorul orașului nostru depinde de noi!
       
                                      Cu stimă,
                                        Primar,
                                 Dr. Dorin Florea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.