vineri, 9 februarie 2018

Penalii din Primăria Târgu-Mureș angajează în continuare gașca etnică, de sectă, de partid și de camarilă a penalilor români cu complici maghiari ?!



Penalii din Primăria Târgu-Mureș angajează în continuare gașca etnică, de sectă, de partid și de camarilă a penalilor români cu complici maghiari ?!
Raiul rubedeniilor care vin din DNA, PNA/DNA, PNL, PDL, SRI, radiouri și TV-uri pentru imaginea pe bani publici a retardaților și a penalilor, pentru birouri de presă sau pentru consiliere penali se îmbogățește zilnic. Motiv pentru DNA. Curtea de conturi și ANI să ancheteze obligațiile penalilor și să recupereze eventualii bani dați pentru familii sau protecție instituții. Plus intermediarii care au presa bovină la degetul mic și care pot șantaja prostimea pentru publicități fără licitații, date pe principiul cine pupincurește penalii români mai profund și cine are nevoie de chirii, diplome și invitații.

Ardealnews zicere:

Nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că, în condiţiile în care, în ultimele luni ale anului 2017, primarul FLOREA DORIN a dispus brusc măsuri de evaluare a performanţelor personalului Primăriei – cu scopul evident şi, zicem noi, normal şi sănătos, de a reduce numărul celor care se deprimă de atâta privit pe geam – pe căi ocolitoare şi doar de ei ştiute, consilierul său personal, MAIOR CLAUDIU (din nou MAIOR CLAUDIU!) şi directorul de resurse umane, KORPADY GYORGY, angajează în funcţii cheie persoane care n-au nici în clin, nici în mânecă, cu administraţia locală. De concursuri, ce să mai vorbim!
Iar ELOD! Acelasi consilier local, sefu’ UDMR fraktzio si medic „de casa” al executivului primariei…

Doar că, în realitate, toate (sau mare parte) din aceste angajări cu puternic miros de trafic de influenţă, îl au în spate pe consilierul local MAGYARY ELOD. Un personaj din ce în ce mai interesant şi, mai nou, din ce în ce mai prezent în DECIZIA PRIMĂRIEI. Da, aţi auzit bine, a Primăriei şi nu doar a Consiliului Local din care face parte respectivul! De altfel, în instituţia despre care vorbim, a devenit de notorietate faptul că, dacă ai o problemă de rezolvat, o promovare sau o angajare, trebuie să apelezi la MAGYARY, pentru că are intrare la corifeii din fruntea Primăriei.
Un DJ de la radio ajunge sef la Sere, asistenta angajata la liceul condus de fratele sefului de la Directia Scoli etc…

Şi cum renumitul şi, altfel, profesionistul medic stomatolog, nu ezită să se laude cu ceea ce rezolvă el prin MAIOR şi FLOREA (gura spartă-i gură spartă, n-ai ce-i face!), nu ne-a fost greu ca, printr-un periplu printre angajaţii Primăriei, să aflăm că prin încadrări „marca MAGYARY”, au fost completate şi ocupate cu „profesionişti” schemele de personal la Serele Primăriei (unde, un DJ de la radio, ajunge şef serviciu), la Direcţia Comunicare sau la Pieţele din oras. Şi se pare că mai sunt şi altele. Fiecare pasăre pe limba ei piere, d-le consilier! Aţi înlăturat din funcţii profesionişti adevăraţi şi i-aţi înlocuit cu ageamii dvs. de casă!
Din culisele organigramei REALE a primariei Tirgu Mures…

De altfel, un alt exemplu relevant este cel al actualului director de la Sere, SAVA MIHAI, care a fost angajat la porunca lui Florea Dorin si a lui Maior Claudiu. Sava nu are cunostinte in domeniul de activitate al Serelor, fiind un pensionar provenit de la Politie (2:15), astfel ca Serele sunt conduse acum de un fost politist si un DJ.

In plus, la Piete avem de a face cu o angajare a sotiei consilierului local Csiki Zsolt, mai exact la Piata din cartierul Dambul Pietros. Angajarea a fost intermediata/girata de acelasi Magyary Elod. Cel din urma a facut la fel si in cazul norei fratelui sau, aceasta fiind angajata ca si asistent medical la Liceul Pedagogic. Aici a contribuit decisiv si numitul Lobont Horatiu, prieten de sprit cu Elod si Maior Claudiu, fratele lui Lobont fiind directorul liceului amintit.

Daca ar dori sa se angajeze pe bune o asistenta, iata ce conditii pune Lobont de la Directia Scoli, aseamanatoare cu ocuparea unui post de ministru la Sanatate…

De asemenea, la Directia Comunicare (condusa de Blaga Cosmin) a fost angajat numitul Gaspar Botond, la solicitarea expresa a lui M. Elod si a lui Vass Levente si cu acordul primarului Florea Dorin. Este posibil ca Gaspar Botond sa figureze ca angajat al SPUM, la Mircea Moldovan, si detasat la Directia Comunicare, pe un post de personal contractual, avand in vedere ca este dificil sa angajezi pe cineva ca functionar public.

La final, dar nu cea din urma, una dintre cele mai mari „angajatoare” din primaria Tirgu Mures, sefa de la Cultura, Alina Hetrea, care „angajeaza” zeci de artisti pe milioane de euro din banii targumuresenilor.

De aici, apare întrebarea firească: toate aceste angajări sunt exemple ale proverbului „Prietenul la nevoie se cunoaşte” ori au vreo legătură cu faptul că MAGYARY ELOD îşi pregăteşte viitoarea echipă cu care vrea să managerieze oraşul? Că doar nu degeaba se erijează şi autointitulează, de pe acum, viitor primar al Tîrgu Mureşului!

Credem că toate aceste manevre se impun să fie verificate de către instituţiile cu atribuţii legale. Primăria Tîrgu Mureş nu este şi nu trebuie să devină tarlaua unor mediocri „politicieni” puşi pe căpătuială!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.