miercuri, 21 februarie 2018

Uneltele penalilor din Primăria Târgu-Mureș inventează afacerea schimbare denumire străzi!



Uneltele penalilor din Primăria Târgu-Mureș inventează afacerea schimbare denumire străzi!
Viitoarea ședință de CL vine cu o afacere care privește schimbarea denumirii a două străzi din Târgu-Mureș. Pentru că buletine, indicatoare, acte… Pariem că uneltele lui Florea habar nu au de implicarea prefecturii?!
https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_62965/Schimbare-denumire-strada.html
Potrivit art.35 alin.5 lit. d) din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, atribuirea sau schimbarea denumirilor de străzi, de pieţe şi de obiective de interes public local este o atribuţie a consiliului local. Schimbarea denumirii unei străzi şi atribuirea de denumiri pentru străzi noi se face prin hotărâre a consiliului local. Proiectul de hotărâre, însă, trebuie avizat de către o comisie specială care se înfiinţează prin Ordin al Prefectului. Problema este ca în situaţia în care se schimbă denumirea unei străzi existente, costul schimbării actelor de identitate ale tuturor persoanelor domiciliate pe strada respectivă va fi suportat de la bugetul local, deci de către primărie, şi nu de către cetăţean. A se vedea O.G.R. nr.63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri şi Ordinul MIRA nr.564/2008 pentru aprobarea Regulamentului de funcţionare a comisiei judeţene de atribuire de denumiri.

26. Proiect de hotărâre privind schimbarea denumiri unei străzi din municipiul Tîrgu Mureș. (str. Sportivilor în str. dr. Czakó József utca) .

27. Proiect de hotărâreprivind  schimbarea denumirii străzii „30 Decembrie" în strada „Regele Mihai I".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.