vineri, 29 decembrie 2017

Ce mai fură românii? 3 munți!



Ce mai fură românii? 3 munți!
Retrocedare frauduloasă 3 munți, zice DNA.


COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1100 din 29.11.2017, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DEACONEASA GHEORGHE, fost șef al Ocolului Silvic Voineasa, la o pedeapsă de 12 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii continuate de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecințe deosebit de grave.
Condamnă pe inculpații BASARABĂ MIRCEA, administrator la S.C. CONSULT TURIST COMPANY S.R.L. Craiova și PETRULIAN MIHAI DAN, fost asociat la S.C. CONSULT TURIST COMPANY S.R.L. Craiova, la câte o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii continuate de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecințe deosebit de grave.

Respinge acțiunea civilă formulată de către partea civilă, Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA, prin Direcția Silvică Vâlcea.
Dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, prin desființarea actelor întocmite cu nerespectarea legii.
Obligă pe cei trei inculpați, în solidar, la plata către partea civilă, Statul Român, prin A.N.A.F., a sumei de 13.492.498,08 lei, cu titlu de daune materiale, plus accesorii până la data achitării integrale a prejudiciului.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Basarabă Mircea, Petrulian Mihai Dan și Deaconeasa Gheorghe la plata a câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 05 martie 2014, vezi comunicat nr. 255/VIII/3 din data de 06 martie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.