duminică, 10 decembrie 2017

Să încadrăm polițiști, dar înainte sudori, gropari, frezori și vânzători



Să încadrăm polițiști, dar înainte sudori, gropari, frezori și vânzători
Fosta secretară Dan, actualul ministru al Internelor, sloboade pe guriță o aiureală: legislația să fie schimbată, să fie încadrați mai mulți polițiști. Cel mai probabil ăia cu un an de școală, nu 2, cum vrea tipa, că școala prea multă nu se poartă la ăștia, pe motiv de urgență scos pe bandă purtători chipie.
Ideea cu sporirea numărului de oameni invizibili și aproape necalificați e consecința a 2-3 atacuri ale unor inși asupra polițiștilor. Nimic de la fosta secretară  despre cum își fac unii treaba, mai precis cu zero activitate pe stradă și între cetățeni, pentru că e nevoie de un accident sau de vizita unui ștab de la București ca să vezi în provincie un ins în uniformă în exercițiul funcțiunii. Poliția a devenit de ani buni o glumă, iar dacă se întâmplă că e vreunul cu chipiu atacat dintre cei care au ghinionul să ajungă pe străzi se face circ planetar și se modifică… legislația. Gândiți-vă că dacă se întâmplă câteva atacuri la adresa polițiștilor cu 2 ani de școală, ce se  va întâmpla cu polițiștii cu un singur an de școală, mai inteligenți, cum ar veni, cu vreo 8 luni decât comunitarii spoiți polițiști locali și folosiți ca armata proprie a primarilor și a penalilor români din primării?!
 Trebuie să mai amintim că intrarea în UE ne-a scăpat de jandarmii fără școală,  cei fără 12 clase și bacalaureat și că indiferent de câte facultăți are șeful polițistului veți avea de a face tot cu amărâtul acela cu liceu și un an de școală, care nu învață mai nimic legislație, psihologie și așa mai departe, pe motiv de școală pe repede înainte. Iar dacă mai adăugăm că poliția cu școală și cea locală e motivată de penali, cel puțin la Târgu-Mureș, cu salarii de nivel inginer, cu  bani pentru tabere de pictură pe asociații ale ex. sereiștilor, cu sport sindicalist de 10 persoane și  cu reparații mașini și direcții sau cu sute de litri de combustibil tot din banii contribuabilului veți avea imaginea perfectă a  unui sistem incapabil, controlat de penalii români. Bună treabă, mai angajați… polițiști! Dar angajați înainte, cum zicea bine cineva, sondori, gropari, ziariști, strungari, frezori, ca să le plătească ăstora salariile babane, normele halucinante de hrană (nu doar la foșții sereiști cu prea multe grade și dați afară din sistem) și pensiile, timp de 25-30 de ani, căci bugetarii cu chipiu se vor pensiona tot pe la 50 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.