miercuri, 27 decembrie 2017

DNA mai prinde niște escroci români de Târgu-Mureș



DNA mai prinde niște escroci români de Târgu-Mureș. Pe unii, din nou!

 27 decembrie 2017
Nr. 1272/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
AVRAM PANTELIMON, la data faptelor director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

BANU SERGIU VICTOR și MATEI GHEORGHE, la data faptelor director tehnic respectiv director adjunct-producție în cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Tg. Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale.
În acest context, inculpatul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, alături de ceilalți doi inculpați, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.
Procedând în această manieră, inculpații au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv.
În același timp, a fost creat un folos necuvenit, în același cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepționat de achizitor și apoi achitat în întregime.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

Amintim că, în cursul anului 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. (detalii în comunicatul nr. 324/VIII/3 din data de 21 martie 2016).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

http://gazetadecluj.ro/doi-sefi-de-la-romgaz-si-un-baiat-destept-din-energie-anchetati-de-dna-pentru-un-smen-la-cojocna/
Golănia cu Bența:

Şeful Pantelimon de la Romgaz mai are un dosar la DNA
Şeful Romgaz, Avram Pantelimon, este şi el la a doua întâlnire cu procurorii DNA. Potrivit anchetatorilor, în martie anul trecut el a fost trimis în judecată sub control judiciar într-un alt dosar de corupţie. ”În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpaţii Mincan Emil Valentin, Ştefan Ioan şi Olaru Ioan Tiberiu, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale Romgaz. Devierea conductelor era realizată în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului
Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă”, arată actul de sesizare a instanţei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.