Cornulețe
cu sirop de fructoză, zahăr, zaharină, acesulfam de potasiu și ciclamat de
sodiu. Melanj târgumureșean pentru toți pofticioșii care vor să scape de…
pancreas!
Poate mai citește
careva etichete și se prinde de mizeriile vândute. Exemplul vine de la Eldi
Târgu-Mureș cu niște cornulețe în care inteligența producătorului a necesitat
pe lângă zahăr, zaharină, acesulfam de
potasiu și ciclamat de sodiu. 4 îndulcitori, fără să mai adăugăm siropul de fructoză. Mâncați și poate
vă ia salvarea!
Acesulfamul este un
îndulcitor artificial ce a fost descoperit din greşeală în 1967, aprobat în
Europa în 1983 şi în SUA în 1988. Pe etichetele produselor alimentare poate fi
întâlnit şi sub denumirea de acesulfam de potasiu sau E950.
Este de 200 de ori mai
dulce decât zahărul, are doar 65% din puterea de îndulcire a zaharinei şi nu
are calorii. Acesulfamul de potasiu este un îndulcitor ce nu este metabolizat
de organism, acesta fiind eliminat neschimbat.
http://cesamancam.ro/ciclamat-e952.html
În 1969 ciclamaţii au
fost interzişi în multe ţări datorită studiilor care arătau că acest amestec
creşte riscul de cancer de vezică urinară în cazul şobolanilor. La sfârşitul
anului 1969 ciclamatul a fost interzis şi în SUA şi a rămas interzis până în
prezent chiar dacă producătorii de produse dietetice au încercat în repetate
rânduri reintroducerea lui. În anul 2006 acesta a fost interzis şi în Filipine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.