luni, 8 februarie 2021

Ura, nu se mai iau bani din norma de hrană pentru salvat Horeca?

Ura, nu se mai iau bani din norma de hrană pentru salvat Horeca?

Cel puțin așa spune o sursă Hotnews. Să se termine cu escrocheria de ținut privatul de la Horeca pe banii privați ai bugetarilor. Pentru că statul a inventat un ajutor de stat din bani privați. În infinita hoție, statul ia împrumut de la privatul de la bănci, cu o dobândă pentru privatul de la bancă. Tâmpitul de stat ajută Horeca dând banii respectivi pe cardurile a un milion de bugetari. 1450 net ori un milion ies vreo 300 de milioane de euro anual. Cum recuperează statul banii? În primul rând pune impozit 10 la sută, adică 145 lei ia din salariu, direct, apoi ia bugetarului 12 rate a 145 lei. Banii se iau din norma de hrană, impozitată hoțește cu 41,5 la sută, de pe la 20 la sută, cât era inițial. Așadar, statul ia de la cămătarul de la privat, dă la bugetar, ăla plătește ca unui bișnițar statului, cam 1700 de lei pe card care face 1450 în realitate și întreține nemâncatul privat din Horeca, fiindcă bugetarul e obligat să cheltuiască mizeria. Pentru DNA și alte instituții, banii s-au luat inclusiv de la bugetari care au refuzat voucherul de vacanță, cărora nu li s-a luat și impozitul pe voucher de vacanță, singurul câștig!

P.S.1. Prostimea bugetară nu suflă un cuvințel că nu s-a indexat norma de hrană și voucherul de vacanță, cum e definit. Și nici nu plânge că polițiile și sereiștii umflă norma de hrană triplă!

P.S. 2 Tot Hotnews zice că ar putea să se taie subvenția pentru transportul studenților. Adică tu muncești, îți iau niște escroci banii din buget ca să ajute, ca la Târgu-Mureș sau aiurea gașcă bisericoasă, de partid sau etnică. Studenții reprezintă, totuși, niște adulți, nu niște copii neajutorați, unii au job, alții își permit să cumpere cu 9000 de lei un an universitar, cum e la Medicină. Sărăntocii ăștia nu-și permit să cumpere un bilet-două de autobuz?!

P.S.3 Undeva pe siteul Primăriei Târgu-Mureș scrie cât e voucherul de vacanță, parcă exact 250.000 de euro. În infinita ticăloșie, statul ia împrumut atâția bani pentru ca 1000 de angajați și 145 de polițai cu 12 clase să întrețină Horeca! Și asta e doar o instituție, înmulțiți cu miile de instituții de bugetari!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.