luni, 3 octombrie 2016

În caz că ați uitat pentru ce a dat mită Musgociu banditului PNL din Primăria Târgu-Mureș




În caz că ați uitat pentru ce a dat mită Musgociu banditului PNL din Primăria Târgu-Mureș
Agerpres dixit:
DNA susține că, la 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului "Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții", proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureș.

"Acest lucru a fost urmat, la 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu și fiul primarului municipiului Târgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La 30 martie 2015, Dan Florea a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro", afirmă procurorii.

Anchetatorii au constatat că, în cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, Dorin Florea a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale lui Mircea Musgociu, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureș).
Citinews:

Omul de afaceri Mircea Musgociu ar urma să construiască un supermarket şi un bloc de locuinţe în municipiu, însă consilierii locali UDMR şi cei din USL par să nu fie interesaţi de crearea de noi locuri de muncă pentru târgumureşeni. În plus, omul de afaceri ar urma să vireze la bugetul municipiului peste 60.000 de euro, reprezentând diferenţa dintre valoarea unor terenuri care ar urma să fie schimbate între municipalitate şi Mircea Musgociu. Deşi pe ordinea de zi a şedinţei se afla şi acest proiect, aleşii locali nu au luat în considerare importanţa lui şi au trecut mai departe la aprobarea bugetului, doar cu voturile PD-L şi UDMR, consilierii USL părăsind între timp sala, fiind nemulţumiţi şi de construcţia proiectului de buget pe 2013.

"În vederea realizării proiectului „Prelungirea Căii Sighişoarei în două direcţii – legătură cu DN 13 şi DN 15, Tîrgu Mureş (cca. 6 km) – Varianta A2 cu 2x2 benzi de circulaţie” - în urma verificării planşelor întocmite în acest sens, s-a constatat necesitatea achiziţionării din proprietatea d-lui Muscgociu Mircea Nicolae a terenurilor în suprafaţă de 1415,36 mp  situate în Tîrgu Mureş, zona Căii Sighişoarei (fosta livadă Pomicolă Tîrgu Mureş)...În urma minutei încheiate în data de 04.04.2013, i s-a  prezentat  d-lui Musgociu Mircea Nicolae terenurile ce urmează a fi date la schimb, unul de pe strada Moldovei nr. 18, în suprafaţă de 889 mp, şi un teren de pe str. Gh. Marinescu nr. 49 în suprafaţă de 723 mp. Terenurile evaluate de către dl. ing. Legian Dumitru se ridică la valoarea totală de 93.496 EURO, iar terenul de pe Calea Sighişoarei este evaluat la suma de 32.434,64 EURO, urmând ca dl Musgociu Mircea să achite diferenţa de 61.061,36 EURO către Municipiul Tîrgu Mureş", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care vizează prelungirea Căii Sighişoarei în două direcţii.

Deşi a explicat care este situaţia şi că proiectele sale sunt blocate de Consiliul Local Târgu Mureş, Musgociu nu a prezentat un interes pentru consilieri, ei fiind mult mai preocupaţi de circul politic în faţa camerelor.

"În urmă cu doi ani de zile a venit la mine domnul Józsa Tibor, care mi-a spus că ştie că am mai multe terenuri şi să rezolvăm problema cu Calea Sighişoarei. Preţul oferit de Primărie era prea mic faţă de aşteptările oamenilor din zona respectivă, am vorbit cu cei de acolo, toţi am fost de acord să se facă un schimb de terenuri. S-au identificat terenurile, pentru care s-au făcut evaluări, la ora respectivă, eu nu aveam nevoie de niciun teren cu care să fac schimb cu Primăria Tîrgu-Mureş, s-a acceptat în Consiliu Local să se facă schimbul, inclusiv schimbul meu, s-a făcut schimbul şi am ajuns şi eu în Consiliu după ce am cumpărat două centrale termice unde se vor realiza un supermarket şi un bloc de locuinţe pentru medici fiind aproape de spital, investiţii care mai creează nişte locuri de muncă şi mai aduc nişte venituri constructorilor din oraş. Şi am ajuns în şedinţa de Consiliu Local ca să fiu refuzat de două ori, ca să mi se aplice acest schimb de terenuri, pentru care am acceptat preţul de evaluare de 58 de euro per metru pătrat, şi totuşi investiţiile mele sunt în Tîrgu-Mureş, dacă se întâmplă asta şi altor investitori poate vom pleca din oraş pentru că eu investesc aici de când m-am născut", a declarat omul de afaceri.

De partea omului de afaceri sunt şi reprezentanţii Asociaţiei Agenda 2009, care fac apel la "inteligenţa" consilierilor locali, fiind "neplăcut surprinşi de gâlceava politică".

"Cer public ca acest potenţial investitor să fie ascultat şi nu jignit prin comportamentul iresponsabil al unor consilieri locali, cer public ca lucrurile să fie despărţite (intenţia unui om  de a investi e una, cearta pe bugetul local e alta), cer public ca cei care s-au comportat iresponsabil, fiind evident depăşiţi de situaţie, să dea dovadă de bun simţ şi să organizeze o întâlnire în care poziţia omului de afaceri să fie măcar auzită şi explicată", a declarat Bogdan Buda, preşedintele Agenda 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.