marți, 10 ianuarie 2017

Pe Cristoiu îl mănâncă în ardeiul umplutPe Cristoiu îl mănâncă în ardeiul umplut
Cristoiu are din nou chef de plată. Insul  care a pierdut proces și era în pericol să piardă și casa pentru textele la adresa Gabrielei Adameșteanu se joacă din nou cu focul. Pușcalău e obraznică și analfabetă. Succes la numărat, din nou, banii pentru injective...maestre!

Prima condamnare a lui Ion Cristoiu la plata unor daune morale în valoare de 400.000.000 lei a avut ca motiv un pamflet scris în anul 2000 la adresa Gabrielei Adameşteanu în ziarul Ziua. La procesul cu Gabriela Adameşteanu, instanţa de fond i-a dat acesteia câştig de cauză, condamnându-l pe Ion Cristoiu la plata sumei de 50 de milioane de lei daune morale. Adameşteanu a făcut recurs, Curtea de Apel i-a respins acest recurs, confirmându-se hotărârea instanţei de fond a Judecătoriei. Numai că Gabriela Adameşteanu  a mers până la Curtea Supremă de Justiţie, al cărei complet format din trei judecători, în ianuarie 2001, a hotărât să mărească suma la 400 de milioane de lei. "Interesant este începutul acestei poveşti. Totul a pornit de la faimoasa Ordonanţă "Stoica", dată în 2000, prin care procesele civile pentru pagube morale pricinuite de un articol de presă erau scutite de taxa de timbru. Eu am fost principala şi, dacă nu mă înşel, singura victimă a acestei ordonanţe. Parcă a fost făcută pentru mine, pentru că ea a funcţionat doar două luni, declara Ion Cristoiu acum cinci ani, când urma să i se scoată casa la licitaţie  pentru a i se plăti Gabrielei Adameşteanu.

Daune Mititelu:
Reputatul analist politic şi scriitor Ion Cristoiu ar putea rămâne fără casă. El a primit ieri o notificare prin care i se dă termen zece zile pentru a plăti aproape 300 de milioane de lei daune morale preşedintelui Alianţei Civice (AC), Christian Mititelu, sau i se va lua casa. Prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, Ion Cristoiu devine jurnalistul care în urma unor procese a plătit cel mai mult pentru ceea ce a scris.EXECUTARE SILITÅ ● Trebuie să-i plătească 30.000 ron lui Christian Mititelu
Reputatul analist politic şi scriitor Ion Cristoiu ar putea rămâne fără casă. El a primit ieri o notificare prin care i se dă termen zece zile pentru a plăti aproape 300 de milioane de lei daune morale preşedintelui Alianţei Civice (AC), Christian Mititelu, sau i se va lua casa. Prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, Ion Cristoiu devine jurnalistul care în urma unor procese a plătit cel mai mult pentru ceea ce a scris.


Amenda de la CNCD:
Jurnalistul Ion Cristoiu a fost amendat cu 1.500 de lei de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, scrie HotNews.ro, care citează surse oficiale.

    Publicitate

    Secretarul de stat Raed Arafat a sesizat CNCD în luna februarie în legătură cu două articole publicate în Evenimentul Zilei de Ion Cristoiu.

Contactat de HotNews.ro, Ion Cristoiu a declarat că "domnul Raed Arafat nu a putut dovedi un moment în plângerea sa că era vorba de discriminare, ci se referea la niște cuvinte mai tari, de stil pamflet, care pot fi considerate ca pagubă morală numai de o instanță de judecată, și nu de o instanță care se ocupă de discriminare".

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis căƒ "prin textul supus analizei s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petentului pe criteriul apartenenței etnice și religioase".

    "Domnul ministru Raed Arafat consideră discriminare afirmația mea potrivit căreia pe internet domniei sale i se spune Calafat. E o poreclă care nu are nicio legătură cu etnia domniei sale de arab. Nu numai domnia sa, și eu și alte persoane publice sunt poreclite sau alintate", a spus Cristoiu.

Raed Arafat a sesizat CNCD cu privire la două articole semnate de către Ion Cristoiu și publicate în cotidianul Evenimentul Zilei pe 3 februarie și pe 4 februarie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu