marți, 21 mai 2019

Ce jeg a mai ajuns și admiterea pe listă la facultate!


Ce jeg a mai ajuns și admiterea pe listă la facultate!
Pentru fraierii care au învățat să intre la o facultate, un mic răgaz de gândire. Cum se cheamă o societate care are absolvenți cam atât de proști încât nu poate risca să organizeze examene de admitere?! Pentru cei care au uitat ce era ASE și  ce e azi. Zero examene, un eseu, ca pentru ultimii proști. Iar la medicină se intră cu o grilă dintr-o singură materie, ca la Târgu-Mureș, cu media de bacalaureat care îi face studenți. Să dăm o șansă și ultimului prost, să poată lua o diplomă, nu?! Examenul de admitere e nașpa, dacă constatăm că nu pot scrie două propoziții corect?!
Hotnews zicere:
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, universitatea cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licenţă peste 7.200 de locuri, după cum urmează:

• la învățământul cu frecvență – 2.860 de locuri la buget și 3.399 de locuri la taxă;
• 950 de locuri pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

ASE oferă 24 de programe universitare de licenţă la învăţământul cu frecvenţă, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză sau germană și 11 – pentru învățământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de licenţă au loc în perioada 15-19 iulie, între orele 8.00-16.00.

Admiterea se desfășoară prin concurs, bazat pe:

    eseu motivational;
    probă scrisă de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină;
    media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.