duminică, 19 mai 2019

Să ne râdem de ministra de la Sănătatea PSD: Doar doi la sută mita medicilor în spitale și e în scădere!


Să ne râdem de ministra de la Sănătatea PSD: Doar doi la sută mita medicilor în spitale și e în scădere!
Unii fac pușcărie pentru 50 de lei dați agentului de poliție, alții iau bani fără jenă, pentru că sunt în halate albe și tot e și aia. 2 la sută!
S-au făcut nenumărate dezbateri vizavi de şpaga în spitale. Este, practic, un proces care se petrece între medic şi pacient sau medic şi aparţinător. Dacă cele două părţi nu o să înţeleagă, pornind de la cel care 'pseudocere', pentru că, fac aici o paranteză, doar 2% condiţionează actul medical, restul se uită urât, aşa spun pacienţii, că aşteaptă. Hotnews.ro zicere

Cotidianul.ro: Kovesi a explicat că acest fenomenul nu poate fi eliminat doar prin anchete, fiind necesară schimbarea unor proceduri şi introducerea unor mecanisme de control.

„Dacă nu se schimbă unele proceduri, nu se introduc mecanisme de prevenire, nu se realizează eficient activităţile de control, atunci cetăţenii vor fi în continuare afectaţi de corupţie. Este evident că nu doar prin anchetele procurorilor eliminăm corupţia din sănătate. Corupţia în sistemul public de sănătate se traduce în costuri suportate de pacienţi, atât direct, prin plăţi din bugetul personal, cât şi indirect, prin prejudicierea bugetului asigurărilor sociale. Costul suplimentar pe care firmele îl plătesc cu titlu de mită se reflectă în calitatea şi preţul serviciilor de care beneficiază publicul. Toate acestea produc efecte asupra calităţii serviciilor medicale de care beneficiază pacientul român”, a declarat procurorul şef al DNA.
p.s. Undeva, Tolontan scria, parcă, 1 din 5 medicii români e sponsorizat de firme farmaceutice. Nu e mită și aia? Valabil inclusiv la rectori, care pupă mii de euro anual. Ghici, ce, pentru a nu face nimic în schimb!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.