luni, 8 ianuarie 2018

DNA zice că a găsit escroci la Târgu-Mureș la așa-zisa reabilitare termică a blocurilor! Complicitate de la penalii români din primărie?!DNA zice că a găsit escroci la Târgu-Mureș la așa-zisa reabilitare termică a blocurilor! Complicitate de la penalii români din primărie?!
Ce bănuia lumea se cam nimerește. Atenție, DNA Târgu-Mureș la celelalte reabilitări, cu sume exorbitante, plătite de cetățeanul credul sau cu frică de mafia etnică.

3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

S.C. AF CONSULTING S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- înșelăciune în formă continuată,
- participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

AGOSTON GYOZO, diriginte de șantier, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la înșelăciune în formă continuată,
- participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2014, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și primăria municipiul Tîrgu Mureș, a fost încheiat un contract de finanțare, în valoare de 18.507.343 lei, ce avea ca obiect reabilitarea termică a 26 blocuri de locuințe în Târgu Mureș.
Pentru atribuirea contractelor de lucrări, primăria municipiului Tîrgu Mureș a inițiat în SEAP procedura de cerere de oferte prin publicarea invitației de participare, în urma evaluării ofertelor fiind declarată câștigătoare oferta depusă de inculpata SC AF Consulting SRL.
Activitatea de dirigenție de șantier a fost contractată în baza unui contract de prestări servicii încheiat între primăria municipiului Tîrgu Mureș și PFA Agoston Gyozo.
În acest context, în cursul anului 2015, S.C. AF Consulting S.R.L. a depus la primăria municipiul Tîrgu Mureș mai multe documente (facturi, situații de lucrări etc.) în care s-a atestat, contrar adevărului, că lucrările la care făceau referire ar fi fost realizate în totalitate. O parte din aceste documente au fost semnate de către inculpatul Agoston Gyozo, în calitate de diriginte de șantier.
Ulterior, fără vinovăție, funcționari din cadrul primăriei municipiului Tîrgu Mureș au transmis aceste documente mai departe Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
Prin aceste demersuri, SC AF Consulting SRL a obținut un folos patrimonial injust, respectiv contravaloarea lucrărilor nerealizate, în sumă totală de 140.312,51 lei, TVA inclus, sumă cu care primăria municipiului Tîrgu Mureș a comunicat că se constituie parte civilă.
În cauză s-a dispus sechestrarea și poprirea sumelor de bani deținute și a celor viitoare, din conturile și subconturile în lei și/sau valută, ale inculpatei S.C. A.F. Consulting SRL.
De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Agoston Gyozo.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu