marți, 4 iunie 2019

Condamnatul Dumitru Pavel e bun de Zoo sau doi ani de pușcărie cu suspendare de la Tribunalul militar!


Condamnatul Dumitru Pavel e bun de Zoo sau doi ani de pușcărie cu suspendare de la Tribunalul militar!
Msnews.ro zicere
NUMIRE. Pentru administrația condusă de Dorin Florea, colonel (r) Pavel Dumitru este un fel de jolly joker. Pensionat (pentru tipicari, formularea corectă este “trecut în rezervă”) la 49 de ani din postura de comandant (inspector șef) al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Dumitru s-a infiltrat aproape simultan în funcții de conducere ale firmelor și serviciilor din subordinea Primăriei Târgu Mureș.



Întâi a fost șef la Piețe (administrator al SC Administrator Imobile și Piețe SRL) de unde, după un an și jumătate, a fost transferat „în interes de serviciu” la Poliția Locală, fiind gratulat tot cu un post de șef: director adjunct. În această funcție a fost păstrat doar o jumătate de an, pentru că între timp a devenit consilier local (fiind ales pe listele PNL).



După ce peneliștii mureșeni s-au scindat de edilul tutankamonic Dorin Florea și de cinci dintre consilierii locali printre care și Dumitru, acesta a fost singurul care nu a contestat decizia, refuzând să o atace în contencios administrativ (ca și ceilalți patru colegi de parteneriat cu Florea), declarând că nu mai vrea să revină în forul deliberativ al urbei.



N-a fost asta o problemă prea mare pentru Întâiul său apropiat, pentru că la scurt timp s-a ivit o fericită conjunctură (demisia fostului director, Horațiu Gorea) prin care, iată, a putut fi numit din nou într-o funcție de șef. La Grădina Zoologică.



Informația a fost confirmată pentru msnews de Simion Cosmin Blaga, director executiv adjunct al Direcției Comunicare, Proiecte cu Finantare Internațională și Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Mureș. Probabil, pentru Dumitru pasul următor e înscrierea în partidul loserilor electorali pe stil nou din Mureș, ALDE.



Dacă a fost bun la jandarmerie, la piețe, la poliție, în politică și administrație publică, e clar că Grădina Zoologică nu constituie o problemă de nedescifrat pentru acest jolly joker administrativ, pentru că, așa cum a consemnat în propriul CV, îi place să lucreze în echipă, dar în acelaşi timp “este satisfăcut şi de rezultatele bune, ale muncii individuale”.



Practic, atât am vrut să vă anunțăm: colonelul în rezervă Pavel Dumitru, fost șef la piețe, fost șef la poliție, este acum șef (director) la animalele exotice. Un bilet costă 20 de lei.

Condamnarea gagiului lui Florea aici, după condamnarea insul a zburat din poliția locală și sub control sereist:
Prin decizia penală 29/22.04.2016, Curtea Militară de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul IONIȚĂ LIVIU, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, ambele săvârșite în formă continuată.

Condamnă pe inculpații DUMITRU PAVEL, fost inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și TOMPEA DANIEL, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pentru săvârșirea infracțiunilor de: favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul POP RĂZBUC IOAN, fost adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, la sancțiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă T.P., și pe cale de consecință obligă pe inculpatul plt. adj. Ioniță Liviu și pe partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita, în solidar, să plătească acestei părți civile: - suma de 25.000 euro în echivalent lei la data plății cu titlul de daune morale; - o prestație periodică lunară reprezentând contravaloarea unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie, începând cu data încetării calității de militar în termen pentru această parte civilă și până la data împlinirii vârstei legale de pensionare sau până la încetarea cauzei care provoacă diminuarea capacității de muncă a acestei părți civile.

Dispune confiscarea sumei de 138,48 lei de la inculpatul Pop Răzbuc Ioan reprezentând avantajul patrimonial ce a fost obținut de acesta prin comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: - plt.adj. Ioniță Liviu în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita suma de 4000 lei: - locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan suma de 4000 lei; - colonel (r) Dumitru Pavel suma de 4000 lei; - maior Tompea Daniel suma de 4000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 1115/VIII/3 din 04 decembrie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.