joi, 20 iunie 2019

Un inculpat acuză!


Un inculpat acuză!
Foarte nostim ce spune băiatul ăsta, e ca pactul anti-corupție semnat și undeva pe siteul de promovat inculpați români pe banii publici. Rahatul obișnuit de Târgu-Mureș cu băieți de la SRI în uniforme și nu numai.
Textul e exact ca cel scris de escrocii care au profitat că niște rromi au stat la ștrandul neîntreținut timp de n mandate de românași și au titrat: poliția locală a stârpit cuibul de țigani și au plâns de mila celor care nu au putut primi la primărie ștrandul pe care vroiau să arunce milioane de lei pe firmele găștii de partid/sectă/românism, genul Poruțiu, Gliga, Someșan jr., Borșan, Cojoc, Bența, plus pușcăriașii și condamnații cu suspendare aferenți, de la Astor, Citadin, Țerbea și alți românași cu abonamente la inculpații de azi. 
Provocările administrațiilor locale
Marţi, 18 Iunie 2019 16:00 | Imprimare | EmailMărime text:

Una din cele mai dificile provocări ale administrației locale este nerezolvarea problemelor patrimoniale, la care se adaugă  lipsa minimei legislații sau alte obligații administrative privind zonele periurbane. Ambele creează blocaje serioase în dezvoltarea infrastructurii locale, periurbane, infrastructurii de transport, a serviciilor publice și urbanistice.

Mare parte din ministere (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Economiei etc.) cât și regii sau companii naționale dețin imense active patrimoniale, neutilizate sau cu activități inexistente sau anacronice, care blochează dezvoltarea administrațiilor locale, având un comportament de tip „stat în stat".

Totodată, lipsa minimei legislații și lipsa totală a discuțiilor privind zonele periurbane creează, pe lângă blocaje, costuri uriașe privind aglomerațiile viitoare urbane.

Sunt convins, de asemenea, că și descentralizarea administrațiilor locale poate fi mult îngreunată și greu abordabilă, în lipsa abordării problemelor menționate.

Ceea ce am descris mai sus sunt rezultatele unei analize pertinente, practici curente ale României reale, pe de o parte, iar pe de altă parte, se observă cearta continuă, disputele sterile, narcisismul deșănțat al unor politicieni care se consideră experți în toate, pentru care strategiile de țară nu contează, fiind inexistente, politica de cadre la fel, pentru care imaginea reprezentării României în UE nu e importantă. Ce să mai vorbim de implicarea lor în problemele României reale, în problemele administrațiilor locale?!

Dr. Dorin Florea,
Primar al Municipiului Târgu Mureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu