marți, 11 februarie 2020

Să ghicim: vreun găinar de la PDS are rudă ziarist și nu vrea ca ăla să plătească impozit pe venit! Legi ca de la hoți pentru haiducie în familie!

Să ghicim: vreun găinar de la PDS are rudă ziarist și nu vrea ca ăla să plătească impozit pe venit! Legi ca de la hoți pentru haiducie în familie!
Rețineți, sunt oameni cu 7-10 clase, uneori 12, un fel de jandarmi înainte de Nato, foarte rar cu facultate, pentru că nu mai există legea presei care cerea studii superioare la reporter, redactor, cititor de prompter, realizator emisiuni. Ca să fure sistemul, sunt plătiți pe ceva numit drepturi de autor, iar proștii își plătesc singuri contribuții, își angajează contabila și așa mai departe. Sunt folosiți împotriva contracandidaților sau sunt mituiți din banii publici, ca să publice inepțiile bandiților români din primării. Sunt premiați cu cetățean de onoare și alte titluri de râsul lumii, dacă fac sluj în fața dementului de partid, primărie, CJM, minister. Au colegi angajați sub acoperire, pentru că SRI. Fac lucrurile murdare ale patronilor sau se angajează cu toate rudele, ca inepții de la presă de stat. Și după toate astea, speciile astea triste trebuie recompensate?!

Punctul zicere:
O măsură propusă de PSD, a fost adoptată marți de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de președintele Iohannis. Neavând termen specific de intrare în vigoare, în cazul promulgării, acesta ar trebui pus în aplicare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Proiectul de lege propune scutirea de impozit pe venit în cazul persoanelor fizice pentru veniturile realizate ca urmare a desfășurării activității de jurnalism.
TOLONTAN ZICERE:
Decizia este incorectă, printre altele, pentru că, oricum, o parte a celor care scriu sau lucrează pentru radiouri și televiziuni, sunt plătiți pe drepturi de autor, o modalitate cu taxe mai mici aplicabilă nu doar lor, ci și creatorilor din mai multe industrii. Fiscal vorbind, această măsură, solicitată de industria creativă, este suficientă.
Măsura scutirii de impozit este, de asemenea, inechitabilă pentru că multe instituții de presă sunt eternizate într-o insolvență care nu e permisă în alte domenii. Situația deformează competiția și introduce statutul de ”companii exceptate”, dar dependente de capriciile politicienilor.
În fine, măsura este ineficientă pentru că, da, e adevărat că presa nu o duce bine, însă nu așa o stimulezi. Ca stat, decât să dai pomană ziariștilor, afectându-le imaginea care și așa este periclitată, mai bine te lupți cu Google și Facebook ca să plătească impozitele în România pe veniturile realizate în România.
Mulțumiri celor doi deputați din PNL, Andrei-Daniel Gheorghe și Dan Vîlceanu, care au votat împotrivă!

Dorin Chioțea zicere:
 
Într-o țară puternică, TOȚI ar trebui să plătim impozite/ contribuții sociale la fel. Excepții ar trebui să fie categorii sociale care din motive obiective nu pot munci.
În ai mei 25 de ani de presă doar actualul angajator și-a respectat obligațiile ce decurg dintr-un contract de muncă. În rest, peste tot pe unde am prestat mai bine de 20 de ani - alături de mulți dintre cei care se indignează azi -, s-au comis tot felul de fente binecunoscute: de la taxe si impozite sub forma de DDA bagat pe gat, la neplata orelor suplimentare si abuzuri ticăloase asupra unor colegi. Și cam toată lumea (inclusiv eu) a tăcut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.