joi, 26 noiembrie 2020

Circ în numele Sfântului Andrei, de 26 de ani... român


Circ în numele Sfântului Andrei, de 26 de ani... român

Cum unii bugetari în sutană sunt deasupra legii, adică mai aproape de Dumnezeu, legile sunt pentru proști în pandemie, căci mereu trebuie amenințat, clamat că biserica e stat în stat și nu răspunde la populimea neștiutoare de taine și cu povești din astea ieftine, de... covid. Dar să ne gândim de ce atâta tevatură pentru un Andrei de care nu-i prea păsa nimănui până în 1995? Digi 24 zicere, mai jos. După cifrele menționate mai jos, Sfântul Andrei și moaștele grecești par să fie o descoperire recentă, până în 1995 nu era atât de mare interes pentru Biserica ortodoxă! Abia în 1996 au ajuns rămășițele lui în România, din Grecia! Bine, automobilistic, toată lumea știa de Sf. Andrei!

P.S. Faceți cruce și bucurați-vă că antreprenorii lui Dumnezeu nu i-au declarat sfinți pe Brâncovenii și pe A. Boca! Ce pelerinaje mișto, ce pupat de racle, ce de bani de dat de către amărâții disperați!

 În şedinţa din mai 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei să fie trecută în calendarul bisericesc cu cruce roşie, între sfinţii mari ai Ortodoxiei.

 

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României, în anul 1997. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare bisericească naţională, ca urmare a Hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001, Ocrotitorul României, a fost consacrată ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează prin legea nr. 147 din 23 iulie 2012 adoptată de Senatul României în 23 noiembrie 2011 şi de Camera Deputaţilor în 26 iunie 2012, iar apoi promulgată prin decretul nr. 517 pe 20 iulie 2012 al Preşedintelui României.


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.