luni, 2 octombrie 2017

PNL Mureș dezaprobă obrăznicia madamei Benedek, după ce consiliera a cerut demisie la poliția Târgu-Mureș cu cadouri de la penelistul Florea pe motiv de posibilă protecție, 27.000 de lei


PNL Mureș dezaprobă obrăznicia madamei Benedek, după ce consiliera a cerut demisie la poliția Târgu-Mureș cu cadouri de la penelistul Florea pe motiv de posibilă protecție, 27.000 de lei
Pentru DNA, un penal penelist dă moca 27.000 de lei poliției, pe motiv de reparații mașini și plată... direcții! Florea a încercat să cumpere protecție de la poliția care l-a și plesnit pe motiv de infracțiuni rutiere?! Și, atenție, poliția locală primește de la penalul Florea și CL controlat de penalul român 15.000 de lei pe așa-zise tabere de pictură și 45.000 de lei pe așa-zis sport sindical al vulturilor albaștri zburați din SRI! Mită sau ce?! Sau plata mizeriilor făcute în campania electorală cu vandali cu duhoare de imaginație SRI, cu lipitori (la propriu) în uniformă și cu 12 clase?! Și cum rămâne, DNA, cu numirile unor hoțomani și condamnați PNL în CL? UDMR Mureș - șantajat sau mituit?!
<< H O T Ă R Â R E A nr. _______
din ___________ 2017
privind aprobarea încheieri unui protocol de colaborare pentru
PROIECTUL DE INTERES PUBLIC
„OPERATIVITATE IN INTERVENŢIE PENTRU SIGURANTA COMUNITATII”
Consiliul Local al Municipiului Tîrgu-Mureş, întrunit în şedinţă ordinară de lucru,
Având în vedere Expunerea de motive a Primarului municipiului Tîrgu-Mures nr. 34859 din 22.06.2017, privind aprobarea încheierii unui protocol de colaborare pentru aplicarea PROIECTULUI DE INTERES PUBLIC
„OPERATIVITATE IN INTERVENŢIE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII”
În temeiul Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, cu modificările şi completările ulterioare, art. 35 din Legea nr. 273/2006 privind Finanţele Publice modificările şi completările ulterioare , a art. 36 alin. 2 lit. şi alin. 7 si a art. 45 alin.1, art. 115 alin. 1, lit. b din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată,
H o t a r a s t e :
Art. 1. Se aprobă încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Tîrgu Mureş şi Inspectoratul Judeţean Mureş pentru aplicarea PROIECTULUI DE INTERES PUBLIC „OPERATIVITATE IN INTERVENŢIE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII
Art. 2. Protocolul de colaborare între Municipiul Tîrgu Mureş şi Inspectoratul Judeţean Mureş pentru aplicarea PROIECTULUI DE INTERES PUBLIC „OPERATIVITATE IN INTERVENŢIE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII se constituie anexă a prezentei hotărâri.
Art. 3. Se împuterniceşte Primarul municipiului Tîrgu Mures – dr. Dorin Florea să semneze protocolul de colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al judeţului Mureş.
*Actele administrative sunt hotărârile de Consiliu local care intră în vigoare şi produc efecte juridice după îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 45-49 din Legea nr. 215/2001 R
Art. 4. Se aprobă alocarea sumei de 25.950,00 lei din bugetul local al Municipiul Tîrgu Mureş reprezentând reparaţii (revizii tehnice, distribuţii, direcţii) ale autovehiculelor care sunt alocate subunităţii Municipiul Tîrgu-Mureş.
Ardealnews:

Cazul Benedek in CL. Se cere demisia sefului Politiei!

Saptamana trecuta, in cadrul sedintei CL Tirgu Mures, consilierul local Teodora Benedek a profitat de pozitia ocupata – presedinte de sedinta – si a tinut, la inceput, un discurs referitor la cazul cardiologului Benedek Imre, acuzat de ultraj. Consiliera a acuzat politistii care i-au incatusat fostul sot ca au abuzat de functie si ca de fapt este vorba de o razbunare politica. Ba mai mult, ca este o instigare indreptata impotriva minoritatii maghiare, comparand situatia cu martie ’90. La final ea a cerut pedepsirea agentului de politie si a cerut demisia sefului IPJ Mures.

In urma acestui derapaj cu iz de instigare etnica, PNL Mures a emis un comunicat in care dezaproba „iesirea” consilierei si propune luarea de masuri, probabil excluderea din partid si automat din Consiliul Local Tirgu Mures. Nu putem sa nu ne intrebam care va fi pozitia UMF Tirgu Mures, avand in vedere ca T.B. este profesor universitar in cadrul acesteia.

”În debutul ședinței Consiliului Local Tîrgu Mureș din 28 septembrie, doamna Theodora Benedek, consilier local ales pe listele Partidului Național Liberal a avut o intervenție personală, care nu reprezintă poziția oficială a partidului nostru. Doamna Benedek a făcut, în nume propriu, o prezentare a unei spețe juridice, în care este implicat medicul cardiolog Benedek Imre. În acest context, doamna consilier local a solicitat demisia șefului Inspectoratului de Poliție al județului Mureș, solicitând și deschiderea unui dosar penal pe numele unui agent de poliție.

Partidul Național Liberal susține prezumția de nevinovăție a fiecărui cetățean român și își exprimă încrederea în instituțiile abilitate ale statului român în vederea cercetării și judecării obiective a oricărui litigiu de natură juridică, indiferent de implicarea unei persoane fizice sau a unui reprezentant al instituțiilor statului român. Pledăm și în cazul în speță, pentru desfășurarea cu celeritate a investigațiilor juridice și instituționale care se impun.

Nu considerăm însă oportună folosirea instituției Consiliului Local pentru promovarea unor opinii personale și cu atât mai puțin prelevarea de poziția de președinte al ședinței în cauză. Mai mult, apreciem drept deplasată, inutilă și periculoasă corelarea unei spețe juridice banale cu aspecte legate de comunicarea interetnică din municipiul Tîrgu Mureș. Respingem ca nefondată asocierea acestui „caz” cu disputele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic sau cu ideea de înființare a unei posibile universități maghiare la Tîrgu Mureș.

Traversăm o perioadă delicată, în care intenția de rezolvare a unor probleme personale prin inducerea ipocrită și falsă a temei unor așa zise „conflicte interetnice” zădărnicesc demersurile juridice și diplomatice în curs.

Afirmăm, în mod oficial, că opinia exprimată de doamna Theodora Benedek nu reprezintă poziția Partidului Național Liberal și că vom propune, în forurile partidului, măsurile care care se impun în fața acestui grav derapaj politic.

Ne exprimăm, de asemenea, încrederea că instituțiile abilitate ale statului român vor proceda la cercetarea cazului în speță independent de pozițiile politice exprimate în spațiul public și că vor lua măsurile legale care se impun. Partidul Național Liberal își manifestă și cu acest prilej, respectul față de activitatea didactică și profesională a doamnei Theodora Benedek și a domnului Benedek Imre.” se arată în comunicatul de presă PNL Mures.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.