marți, 24 decembrie 2019

Inculpatul Dorin Florea vroia Ținutul secuiesc capitală culturală europeană, UDMR vrea Ținutul autonom


Inculpatul Dorin Florea vroia Ținutul secuiesc capitală culturală europeană, UDMR vrea Ținutul autonom
Chestia magică cu 3 județe și vreo 500 de inși declarați secui, care nu ajung într-un bloc, încinge atmosfera, că tot se aproprie Trianon și maghiariii plâng după teritorii pe care nu le-au controlat etnic și ei s-au dat și urmași ai unui imperiu, ca să justifice pierderile și înființarea Ungariei, acum vreo 100 de ani. Românul Florea, inculpatul pe fapte de corupție și anunțat de DNA cu mită luată pentru copilaș, a semnat cu ani înainte pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană. Pentru că prostia nu doare și prostia etnică, de a vota orice român pentru că e român pute a naționalism bolnav și a interese de servicii secrete cu scopuri în Transilvania.
Remember!
Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23566940-udmr-depus-proiect-pentru-recunoasterea-autonomiei-tinutului-secuiesc.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.