joi, 9 aprilie 2020

Mai încet cu eroii pe scări!

Mai încet cu eroii pe scări!
O expresie nefericită, la fel ca cel mai bun tenis al meu. Eroii din linia 1, adică medici, asistenți , categoriile recompensate acum 2 ani de PSD pentru a nu fugi din țară, cum declarau pesedeii, care luptă cu Covidul. Nu generalizăm, dar haideți să fim cinstiți, în afară de cei de la boli infecțioase restul s-au trezit pleașcă cu bolnavi cu virusul cel nou după decizii politice ale managerilor puși cu carnet de partid. Ăia au parașutat bolnavi oriunde au apucat, fără să le pese că sunt clinici care nu sunt specializate, care și desfășoară activitatea  și în spații de 80-90 de ani vechime, adică aproape înainte de intrarea provinciilor respective în România și în care nu se poate face un triaj normal, nu se pot face niște trasee sigure. Dacă judecăm că un ins e obligat să îngrijească bolnavi pentru care nu are tocmai o calificare absolută nu e în regulă, haideți să nu îi numim pe toți eroi. Nu au ales să primească acei pacienți, au înjurat cu spume managerii de partid pentru cadou și a ajuns UE să le dea și bani,  2250 lei net, cam 3 zile de muncă pentru un medic specialist, ca să vină la muncă! Mai încet, deci, cu eroii! Eroii fac ce fac din instinct, conștiință, din dragoste pentru oameni, nu sunt cei... mituiți (?!) să facă pe eroii.
P.S. Ați citit definiția mitei?! Fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.
Cum s-ar traduce asta în cazul eroilor?!
P.S.2.Așteptăm pensionarea doctorilor. La cam 20.000 de lei brut, 15. 000 de lei net lunar sigur vor avea o pensie babană, de 10.000 de lei lunar. Să te ții atunci înjurături din partea poporului la adresa medicilor, care nu vor mai fi atât de eroi, ci în categoria pensii nesimțite, ca polițaii, jandarmii, cei din armată, sereiștii, primarii și alte specii de partid sau moștenite cu privilegii de la comuniștii care aveau nevoie de forțe de represiune bine plătite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.