miercuri, 16 august 2017

Singurul partid care nu a votat hoțiile pentru ASA e de lăudat. Atenție, DNA, slugile lui Florea din CL au mai dat, în nici 9 luni, de 3 ori bani secăturilor inepte și escrocii au făcut și datorii de 250.000 de euro în doar o lună, la stat, dovada hoției etnice!Singurul partid care nu a votat hoțiile pentru ASA e de lăudat. Atenție, DNA, slugile lui Florea din CL au mai dat, în nici 9 luni, de 3 ori bani secăturilor inepte și escrocii au făcut și datorii de 250.000 de euro în doar o  lună, la stat, dovada hoției etnice!
DNA, atenție la UDMR care ba nu votează ilegalul nenorocit, ba îl votează, pentru cadourile numite statui, festivaluri ale tradițiilor secuiești și 400.000 de euro cadou de la CL și CJ pe Peninsula sau festivalurile maghiarilor profitori de pe urma voturilor pentru penali și escroci români! Atenție și la cei 7000 de euro taxă reparații mașini, prin primărie plus CL, pentru ca porcul mare să nu aibă carnet ridicat și retardatul să poată parca ilegal! Confict de interese pentru poliția controlată de borfași, poliția locală fiind deja controlată de hoții români cu băutele în mijlocul străzii sau la frații de peste hotare, cu campaniile electorale cu mesajele sereiste de inspirație alcoolică, AS sindicale și sportive, tabere de pictură, atenție, DNA Târgu-Mureș, inclusiv la banii publici folosiți de borfași pentru cadouri copiii angajaților din primărie!

COMUNICAT DE PRESĂ

Din Iunie 2016 până în prezent consilierii locali ai grupului POL au fost singurii care au denunțat în spațiul public caracterul ilegal și imoral prin care o persoană declarată incompatibilă, căreia i-a fost interzis să ocupe o funcție publică sau demnitate aleasă, continuă să exercite prerogativele unei puteri publice. Persoana în cauză a influențat actul decizional după bunul plac, a îndeplinit atribuții specifice unor funcționari publici, sfidând astfel două sentințe judecătorești definitive.

Domnul Claudiu Maior s-a implicat nelegitim în activitatea autorităţii publice locale, folosindu-se în mod abuziv de funcția contractuală de „consilier personal al primarului”. În plus, a continuat să îşi construiască în mediul politic, în mediul de afaceri și în mass-media locală, prin anunțuri publicitare plătite din bani publici, imaginea unui „lider suprem” de neatins, aflat deasupra legii, arătând un dispreț total față de lege și proceduri. Prin subordonarea activității unei întregi instituții publice propriilor sale interese, domnul Claudiu Maior a adus în opinia noastră o gravă atingere şi un mare prejudiciu principiilor de funcționare a unei societăți democratice și a unui stat de drept. Toate aceste fapte nu puteau fi săvârşite fără acordul, aprobarea şi susţinerea primarului Dorin Florea. În calitate de reprezentant legal şi ordonator de credite, domnul Dorin Florea a dispus numirea domnului Claudiu Maior în funcţia de „consilier personal al primarului”, ca apoi să externalizeze de facto acestuia atribuțiile sale de primar. I-a facilitat astfel dreptul de a exercita prerogativele unei puteri publice în mod nelegitim, atât în interiorul instituției Primăriei, cât și în spațiul public.

În baza acestor considerente solicităm ferm domnului Dorin Florea să dispună urgent revocarea Dispoziției de primar nr. 1838 din 24.06.2016 și pe cale de consecință rezilierea în cel mai scurt timp posibil a contractului încheiat cu domnul Claudiu Maior.

Constatăm de altfel o criză morală și de leadership generată de primarul Dorin Florea, câtă vreme acesta era mai mult absent, iar orașul a fost condus de o persoană cu interdicție de a ocupa o funcție publică. Îi cerem așadar primarului să pună în balanță oportunitatea unei demisii și astfel organizarea alegerilor anticipate pentru alegerea unui nou primar al Municipiului Tîrgu-Mureș.

De asemenea dezaprobăm și condamnăm comportamentul consilierilor locali ai PNL, UDMR și PSD, care de mai mult de un an au acceptat și au tolerat această stare de fapt. Deși consilierii locali ai POL au subliniat în mod repetat ilegalitatea situației create cu complicitatea lor, mai mulți aleși locali din partidele amintite au susținut public că implicarea domnului Claudiu Maior în ședințele comisiilor de specialitate și cele de plen e „în perfectă legalitate”.

Din aceste motive, facem un apel ferm către liderii partidelor politice din Tîrgu-Mureș reprezentate la nivelul Consiliului Local, să își reconsidere atitudinea și, ținând cont de toate cele de mai sus, să ceară aleșilor locali onestitate și integritate. Doar astfel s-ar putea reveni în cel mai scurt timp la o stare de normalitate. Este inacceptabil modul în care de o bună vreme majoritatea banilor publici au fost alocați doar în funcție de unele interese de grup transpartinice, în loc să fie vizat folosul și beneficiul cetățeanului și a comunității târgumureșene.
Dan Mașca
Președinte POL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu