luni, 30 iulie 2018

Plăcuțe bilingve interzise la Târgu-Mureș. Nu și indicatoarele bilingve puse de borfași cu ocazia marșului secuilor, care sunt declarate ilegale de către… poliția română!


Plăcuțe bilingve interzise la Târgu-Mureș. Nu și  indicatoarele bilingve puse de borfași cu ocazia marșului secuilor, care sunt declarate ilegale de către… poliția română!
Așteptăm ca poliția română, nu cea târgumureșeană, cu mite/sponsorizări/atenții/taxe de protecție/ajutor de handicap/premiu de la Dumnezeu, să ia joc mizeriile alea bilingve de pe drumuri europene sau naționale. Am înțeles că borfașii români le-au montat cu ocazia marșului secuiesc, dar numărul lor, sute, probabil, neinscripționarea firmei și confecționarea lor din plastic demonstrează că au încercat să fure niște bani publici și nu puteau altfel. Poate, din nou, influența malefică a meseriașilor din servicii mai mult sau mai puțin secrete. Știți unde trebuie să mergeți pentru recuperarea banilor, nu?!


MSNEWS ZICERE:
iNDICATOARE STRADALE. Secţia de Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Mureş a anulat două Hotărâri ale Consiliului Local Tîrgu Mureş din octombrie 2017 care reglementau amplasarea plăcuţelor stradale multilingve. Un proiect a fost depus de consilierii locali ai Partidului Oamenilor Liberi (POL) şi prevedea amplasarea plăcuţelor cu denumirea maghiară a străzilor, iar altul a fost depus de către UDMR, iar acesta stabilea și ca traducerea în maghiară să fie inclusă în denumirea oficială a străzii.



Hotărârile respective au fost atacate în contenciosul administrativ de fostul prefect de Mureş, Lucian Goga, iar instanţa i-a admis marţi cererea. Liderul UDMR Mureș, Vass Levente, a declarat deja că, după motivarea sentinței, o va ataca, el exprimându-și și speranța că intrarea în vigoare a noului Cod Adminstrativ va însemna și amplasarea unor plăcuţe cu denumirile străzilor în mai multe limbi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.