miercuri, 4 iulie 2018

Președinte CJ Mureș, amendă retroactivă, pentru prostie făcută ca primar! Agerpres zicere:


Președinte CJ Mureș, amendă retroactivă, pentru prostie făcută ca primar!
Agerpres zicere:

Curtea de Apel din Târgu Mureş a decis amendarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Péter Ferenc, cu 42.642 de lei pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea primăriei din Sovata, pe vremea când era primar al oraşului.

Potrivit unui comunicat de presă al UDMR Mureş, remis AGERPRES, preşedintele CJ Mureş a arătat că folosirea simbolurilor minorităţilor "nu reprezintă nicio ameninţare pentru societatea românească sau pentru statul român şi, de aceea, comunitatea nu poate renunţa la simbolurile sale".

"Am luat cunoştinţă de decizia instanţei, dar, în calitate de lider al comunităţii, împreună cu reprezentanţii UDMR vom depune toate eforturile pentru ca legile româneşti să permită folosirea simbolurilor minorităţilor şi regiunilor, fără nicio restricţie. (...) Consider că este absurd şi ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunităţi regionale. Acest lucru este în contradicţie cu principiile libertăţii de exprimare şi România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este şi o regiune istorică şi nu o zonă administrativă, nu există nicio restricţie şi nicio sancţiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancţionează cu 50.000 de lei pentru aceeaşi faptă", a subliniat Péter Ferenc, citat de comunicatul UDMR Mureş.

Preşedintele Consiliul Judeţean Mureş, care este şi lider al organizaţiei judeţene a UDMR, este de părere că seria proceselor pierdute în instanţă din cauza arborării steagurilor secuieşti "demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunităţii maghiare". AGERPRES / (AS - autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.