sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Fără atârnători cu 12 clase la poliție. Locală!

Fără atârnători cu 12 clase la poliție. Locală!

Uite că se poate și nu trebuie să fie cineva obligat să țină niște inși pe funcții. Exemplu bun pentru Târgu-Mureș, ca să scăpăm de sereiștii aciuați aici, zburați din funcție pentru golănii extreme sau lăsați la... vatră, de paznicii de mașini de angajați în primărie sau pentru neterminați aduși de milă, partid sau românism, să scăpăm de borfașii care blocau strada pentru a bea și a colinda cetățenii, să scăpăm de poliții cu 12 clase și bani puhoi și cu norme de hrană conform regnului, să scăpăm de escrocii care mănâncă din banii publici pe motiv de revelioanele pensionarilor sau ale poliției locale. Scăpăm și de banii dați cu speranța protecție de inculpații români din primărie, scăpăm și de șantajele retardaților, cu poliții locale, scăpăm de viermii care lipesc autocolante pentru gunoi, scăpăm de demenții cu atacuri etnice la adresa rromilor, văzuți de lepre ca țiganii cu cuibul care e stârpit, scăpăm bugetul local de o armată a inculpaților, de niște tovarăși în sensul rău și de băieții cu ochi albaștri și cu idei bolnave, scăpăm de tabere de pictură, bani de fotbal și de sindicate și de alte mizerii de protecție inculpați, precum și de excursiile afară, în delegațiile primăriei, după vin, la frații moldoveni, la cumpărările de mașini de lux pentru funduri prețioase de inși veniți, probabil, de la țară, nu mai căutăm mașinile instituției în concediile găștii și scăpăm bugetul de banii pentru pistoalele Glock de la Lotus, afacerea de rahat a PDL-iștilor cu duhoare de infractori. 
P.S. Ironia supremă e că se vrea concedierea atârnătorilor cu 12 clase în Darabani. Numele localității vine de la un cuvânt care semnifică ostaș, soldat de gardă. Un fel de polițist local,  pe alte vremuri și nu plătit din banii publici, adică nu o slugă nenorocită a primarului.
 
DARABÁN, darabani, s. m. (Învechit și arhaizant) Soldat de gardă, ostaș
Orașul Darabani din județul Botoșani a decis desființarea Poliției Locale. Primarul declară că Poliția Locală „nu prea își avea rostul” în Darabani și că acum face economii la bugetul local.

Desființarea Poliției Locale din Darabani a fost decisă la ultima ședință a Consiliului Local.

Primarul Liviu Hrimiuc a declarat că este vorba mai mult de o reorganizare, iar cei șase angajați ai Poliției Locale vor deveni agenți de pază.
„E o reorganizare, nu își pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenți de pază. O să devină mai eficienți în situația în care vor deveni personal contractual. Poliția Locală nu prea își avea rostul în orașul nostru. Cei șașe vor fi angajați ai Primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a spus Liviu Hrimiuc.

Întrebat care e logica desființării Poliției Locale, dacă angajații își vor păstra atribuțiile, Liviu Hrimiuc a răspuns că face economie: „Una e să fii polițist local și alta e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local. Am făcut un calcul, dar nu am datele în față, nu pot să vă spun ce economii vom face”.

Pentru a fi pusă în aplicare este necesară o aprobare de la Prefectura Botoșani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.