vineri, 1 noiembrie 2019

Jegoșii de la Poșta Română

Jegoșii de la Poșta Română
Întotdeauna am considerat că un om sănătos nu trimite absolut nimic cu Poșta Română decât dacă e sfârșitul lumii, nu merge curierul în cătunul respectiv sau dacă vrea unul să economisească 10 lei. Să te duci să îți pierzi timpul punând la Poștă, completând hârtii și apoi să obligi și pe celălalt să meargă la Poștă, să își ridice pachetul după vreo 7-10 zile e masochism și sadism. Ce surpriză, proștii ăștia pe care nu îi întrec doar melcii nu au reușit să livreze în 3 săptămâni un pachet cu confirmare de primire. O chestie câștigată pe blog la Kapra, ins serios, la care am câștigat lucruri mai scumpe și mai mari, trimise, cei drept, cu curierul, nu cu cărătorul de morți vii, numit bugetarul de la Poșta Română. Și dacă vreți să vă oripileze nesimțirea ăstora, 73 la sută din venituri sunt banii de salariu al moșilor, iar la trimiterea acasă a bugetarilor se iau zeci de salarii, cu multă nesimțire specifică. Așadar, n-am pachet și e aproape o lună, mori în chinuri Poșta Română și fie ca actul tău de deces să fie trimis tot cu Poșta Română. Ca să afli că ești moartă abia peste o lună. Mori, gunoi!


Compania Națională Poșta Română S.A. (CIF 427410) a declarat un număr mediu de 23.404 de salariați pe parcursul anului 2018, cu un nivel total al salariilor de 823 milioane lei, de 4 ori peste nivelul tuturor investițiilor realizate în ultimii 5 ani.

Practic, în acest ritm, este nevoie de 20 de ani de investiții în Poșta Română astfel încât să egalizeze salariile dintr-un singur an!

Ponderea cheltuielilor cu salariile în total venituri a fost aproape de 70% la Poșta Română în fiecare an din ultimul deceniu, ponderea fiind de aproape 5 ori peste media din sectorul privat (care alocă maximum 15% din venituri către salarii). Poșta Română este cel mai mare angajator dintre companiile publice, CFR fiind singura companie deținută de stat care mai raportează peste 20.000 de angajați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.