miercuri, 18 ianuarie 2012

DNA caută corupţi nu numai printre primari PDL şi printre foştii puşcăriaşi de pe lângă PDL


DNA caută corupţi nu numai printre primari PDL şi printre foştii puşcăriaşi de pe lângă PDL
DNA, care a făcut valuri prin acuzarea  unor primari PDL de primire de mită şi abuz şi prin trimiterea în judecată a unor foşti condamnaţi şi graţiaţi, gen Ţerbea, aciuaţi cu afaceri pe lângă PDL-işti, se ocupă şi de slujbaşii din medicina de stat. 
COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

PĂCURICI ODORICA BRÂNDUŞA, şef al Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită în formă continuată (10 acte materiale) şi
- trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale) şi

POPA ELENA, infirmieră la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la luare de mită în formă continuată (10 acte materiale),
- complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2010–martie 2011, inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în calitate de şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi (Spitalul de neurochirurgie), cu complicitatea inculpatei Popa Elena, infirmieră la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi, a pretins, a acceptat promisiunea şi a primit suma totală de 15.100 euro (în moneda euro sau echivalentul în lei) de la mai multe persoane, sumele de bani fiind împărţite între cele două inculpate. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în virtutea funcţiei sale de şef al Serviciului Resurse Umane, să facă toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/îngrijitor şi brancardier.
De asemenea, inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul inculpatei Popa Elena, suma totală de 3.700 de euro şi a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv suma de 1000 euro şi 2.000 lei, în scopul angajării unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi pe posturi de asistent medical, registrator medical, îngrijitor sau şofer de autosanitară şi pentru ca aceste persoane să promoveze în mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posturi. Păcurici Odorica Brânduşa a dat de înţeles că, atât personal cât şi cu ajutorul inculpatei Popa Elena poate interveni pe lângă funcţionarii publici implicaţi în organizarea acestor concursuri în situaţiile în care Păcurici Odorica Brânduşa nu era ea însăşi membră a acestor comisii de concurs. Sumele de bani primite au fost împărţire între cele două inculpate.

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatei Păcurici Odorica Brânduşa.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Iaşi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.