marți, 26 ianuarie 2016

Foști sereiști lângă foști sereiști și inși testați la piețe, poliția locala a borfașului PDL Mureș! Condamnare în 16 februarie pentru Pavel?!



Foști sereiști lângă foști sereiști și inși testați la piețe, poliția locala a borfașului PDL Mureș! Condamnare în 16 februarie pentru Pavel?!

Să vedem dacă banditul PDL Mureș reușește ceva mai mult decât manipulările cu vandali imaginari și cu poliția locală care lipește autocolante pentru hoțul etnic din primărie și PDL! Și cu autocolante cu UDMR vine Ardealul! Și aveam pretenția că în gunoiul din SRI există și oameni inteligenți! Or fi, dar nu vin la Târgu-Mureș!
 6. Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:
- locotenent colonel POP-RĂZBUC IOAN, fost adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial
- plutonier major IONIŢĂ LIVIU, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial
- colonel DUMITRU PAVEL, fost inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals
- căpitan TOMPEA DANIEL, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În calitate de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, lt. col. Pop-Răzbuc Ioan, în perioada iunie-septembrie 2006, a dispus ca doi militari în termen să presteze diferite activităţi în folosul unei unități bancare din Miercurea Ciuc, al UM 0638 Miercurea Ciuc, al subofiţerului Ioniţă Liviu şi al său personal, în timpul programului de serviciu, deşi nu exista nici un cadru legal care să permită acest lucru.
La data de 2 septembrie 2006, în timp ce executa activităţi de construcţie în locuinţa subofiţerului Ioniţă Liviu, unul din militarii în termen a suferit un accident care i-a creat o infirmitate fizică permanentă, respectiv pierderea acuităţii vizuale la unul din ochi, de natură să-i afecteze posibilitatea desfăşurării anumitor activităţi sau profesii. La renovarea locuinței sale, în timpul programului de serviciu, cei doi militari au lucrat sub coordonarea lui Ioniţă Liviu.
În calitate de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, după ce a luat la cunoştinţă de împrejurările în care militarul a fost accidentat, inculpatul Dumitru Pavel le-a solicitat tuturor persoanelor care aveau cunoştinţă despre acest fapt să declare că accidentul a survenit în timp ce militarul lucra la amenajarea unor încăperi în sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita. Pentru a ascunde faptele de natură penală ale subordonaților săi, Dumitru Pavel a raportat personal această împrejurare neconformă cu realitatea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. În acest sens, inculpatul a semnat și transmis un raport.
În calitate de subofiţer cu atribuţii de protecţia muncii în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita şi membru al comisiei de cercetare a accidentului din 2 septembrie 2006, Tompea Daniel a denaturat probele administrate, solicitând persoanelor care aveau cunoştinţă despre faptă să afirme că militarul în termen s-a lovit în timp ce lucra la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita. Ulterior, acesta a redactat în fals procesul verbal de cercetare a evenimentului din data de 02.09.2006”, consemnând în conţinutul său date neconforme cu realitatea, pe care l-a transmis Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru a produce consecinţe juridice.
U.M. 0586 Miercurea Ciuc s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.472,12 lei, reprezentând prejudiciul produs unităţii prin faptele penale cercetate.

Precizăm că, inițial, cei patru inculpați au fost trimiși în judecată la data de 17 noiembrie 2010, iar la 19 octombrie 2011 cauza a fost restituită de către Curtea Militară de Apel la procuror, în vederea completării actului de sesizare a instanţei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Cluj-Napoca.




 Partile din dosar si Calitatea acestora:
Apelant - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE
Apelant Inculpat - col. POP RĂZBUC IOAN
Apelant Inculpat - plt. adj. Ioniţă Liviu
Apelant Inculpat - col. (r) Dumitru Pavel
Apelant Inculpat - mr. Tompea Daniel
Apelant Parte civilă şi parte responsabilă civilmente - INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE JANDARMI HARGHITA (U.M. 0586 MIERCUREA CIUC)
Intimat Parte civilă - Tudoran Petronel

Date dosar nr. 12/81/2015 (Apel):
Instanta: CurteaMilitaradeApelBUCURESTI Complet: -
Stadiu procesual: Apel
Materie: Penal
Obiectul dosarului: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art. 13 ind. 2 din Lg.78/2000 rap. la art. 248 C.pen., cu aplic. art. 41 al. 2 C.p.
Data inregistrarii dosarului: 2015-04-09
Data ultimei modificari: 2016-01-21


ZI de zi zicere:
Începând de luni, 25 ianuarie, Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş şi-a completat efectivul de comandă cu doi directori adjuncţi: col. Pavel Dumitru, fost inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Mureş, care are atribuţiuni pe linie de ordine şi linişte publică şi Raul Matiş, fost jurnalist, care are atribuţii pe linie de control comercial, disciplină în construcţii, afişaj stradal şi protecţia mediului.

Această completare de efectiv a fost făcută în conformitate cu prevederile hotărârii Consiliului Local din noiembrie 2015 privind reorganizarea instituţiei”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş. „Poliţia Locală Târgu-Mureş este pentru al cincilea an consecutiv instituţie etalon pe ţară şi în acest context plusul de valoare venit prin cei doi directori adjuncţi va contribui şi mai mult la perfecţionarea noastră şi la evidenţierea noastră ca şi instituţie etalon la nivel naţional”, a adăugat Valentin Constantin Bretfelean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.