marți, 19 ianuarie 2016

Tolontan dă o palmă hoților de la ASA și borfașilor care au furat orașul pentru nebunul cu fotbalul



Tolontan dă o palmă hoților de la ASA și borfașilor care au furat orașul pentru nebunul cu fotbalul

Mureșenii îl așteptau pe Loți Boloni, iar, cînd a sosit, acesta a coborît din avion și s-a recomandat: “Sînt Mutu. Adi Mutu”.

Transferul lui Mutu la ASA e ultima găselniță de imagine a viceprimarului Claudiu Maior. În loc să dea cizme de cauciuc și găleți, el îl dă votanților pe Adi Mutu.

Acesta e adevărul. Mutu nu e un transfer fotbalistic, e un breloc electoral.

Vin alegerile locale în primăvară și Maior și-a făcut calculul. “Dacă nu pîine, măcar circ!”. Cu 7.000 de euro pe lună, Mutu va fi cel mai bine plătit bugetar din județ, căci din bugetul local îi vin vedetei banii.

Nici măcar în India n-a jucat pe bani publici.

Nu că India ar fi un model de societate înapoiată, uite că profesorii sînt plătiți cu echivalentul a 800 de dolari pe lună. Nu există oraș indian care să nu aibă reclame cît vezi cu ochii la școli și universități.

Din întinderea de apă a Keralei și pînă în Delhi și de la granița muntoasă cu Bhutanul și pînă în Mumbaiul epatant al rajahilor, o țară de peste un miliard de locuitori muncește din greu pentru viitor.

În sucontinentul pe care Salman Rushie îl numea, cu afecțiune, ”subcondiment”, trenurile au o medie de viteză mai mare decît în România. Ceea ce nici nu e de mirare, de vreme ce la 1900 India britanică așternuse de cîteva sute de ori mai mulți kilometri de cale ferată decît China, de pildă.

Între timp, ambele țări au decolat.

La noi, edilii îl pun pe Mutu pe programul meciului. Să vină lumea să-l vadă pe Briliant, asta-i tot ce ne preocupă!

Ce inspirat a fost președintele României cînd de bună voie, nicidecum la lobbyul gigantic al companiilor de medicamente, noile firme de armament ale lumii în materie de intangibilitate, a întors legea care interzicea publicitatea pe tv și radio la pilule. Mutu merge cu mult antinevralgic.

N-a existat în istoria orașului transilvan o echipă mai veselă decît cea de acum.

Pînă și N’Doye s-a trezit din sentimentul posac al pierderii de sine. Cu Mutu și Marius Constantin se poate naște o frumoasă frăție de crucea nopții. Hangiii își freacă mîinile.

Va fi un nesfîrșit carnaval.

Simți în aer sentimentul că ne luăm țara înapoi. Nu eu, că nu sînt un tînăr frumos și liber. Claudiu Maior e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.