duminică, 10 ianuarie 2016

Zi de zi pune limbuța pe insul cu probleme de integritate Urcan!



Zi de zi pune limbuța pe insul cu probleme de integritate Urcan!
zi de zi zicere:
La vârsta de 40 de ani, Florin Urcan (PNL) este deputat de Mureş în Parlamentul României, din anul 2012, fiind la primul mandat. În perioada 2008-2012 acesta a îndeplinit funcţia de primar al oraşului Luduş care, aşa cum ne-a mărturisit, l-a ajutat şi îl ajută foarte mult în activitatea s-a actuală, fiind membru în Comisia de administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaţilor. „Motorul României este reprezentat de comunităţile locale. Avem nevoie de legi noi care să „elibereze” comunitatea locală şi pe cetăţeanul care se află în centrul ei, de tot ceea ce înseamnă birocraţie excesivă, lipsă de pragmatism, centralism. Avem cea mai mare nevoie de un Cod administrativ, simplu şi eficient. Nu mai trebuie să fim o Românie a „ghişeului”, a declarat parlamentarul mureșean.

Cine e gagiul!

Să ne…râdem cu Urcan. Insul cu bube de compatibilitate, pe care îl freacă  mita electorală pe care nu o identifică la banditul lui din PDL Mureș și în campania pentru  Băsescu, celebra dedicație Real, mită pentru profesorii pupincuriști




7) URCAN IONAȘ FLORIN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 (data validării mandatului de primar) – 18 noiembrie 2011 (data încetării de drept a mandatului de consilier județean), întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Orașului Luduș, Jud. Mureș, calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, cât și administrator în cadrul mai multor societăți comerciale. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale […] precum şi la instituţiile publice”.
Zi de zi zicere:

Deputatul PDL Florin Urcan a afirmat marţi, 1 aprilie, cu ocazia citirii declaraţiei politice „Azi Ponta nu ne păcăleşte, românul chiar plăteşte!”, că măsura Guvernului de creştere a accizei la combustibil va înăspri viaţa românilor şi a întregului mediu economic şi de afaceri. Potrivit deputatului democrat-liberal, „adoptarea acestei măsuri radicale şi total dăunătoare a Guvernului Ponta nu are niciun fundament real decât acela că prin încasarea acestor sume la bugetul naţional, s-ar putea satisface toate poftele baronilor locali ai PSD” care aşteaptă „să curgă sumele colectate către buzunarul firmelor de casă”. De asemenea, Florin Urcan a anunâat că grupul parlamentar din care face parte va iniţia o propunere legislativă pentru abrogarea noii accize pe combustibil, valabilă din 1 aprilie. „Nu este normal să avem combustibil mai scump ca în Germania şi Austria, iar nivelul veniturilor salariale este cu mult mai jos decât în aceste ţări, nu este normal ca Ponta şi Guvernul său incompetent să-i oblige, indirect, pe  transportatori să alimenteze din statele vecine care nu iau astfel de măsuri aberante, nu este normal să ne trezim, peste noapte, cu creşterea masivă a evaziunii fiscale în acest domeniu, nu este normal să fim „condamnaţi la viaţă” de către un tinerel socialist care joacă România la coşul de baschet. Partidul Democrat Liberal, prin toţi parlamentarii săi, a iniţiat o propunere legislativă prin care se doreşte abrogarea acestei nevolnice taxe, dar ştim foarte bine şi suntem conştineţi pe deplin de faptul că acest sforar al propriilor interese, va face toate „jocurile” necesare ca acest demers să rămână neîmplinit, mai mult, încearcă deja cu ajutorul propriilor laboratoare de propagandă, să arunce veninul şi vina pe cei care au guvernat în trecut şi care nu-l lasă acum să facă numai lucruri foarte bune”, a arătat Florin Urcan.


Zidezi zicere
Deputatul PDL Florin Urcan a solicitat marţi, 23 septembrie, cu ocazia declaraţiei politice „Migraţia aleşilor locali – înfiinţarea cooperativei pesediste cu banii românilor”, stoparea practicilor de „mită electorală” pe care Guvernul le săvârşeşte asupra primarilor din opoziţia. „Victor Ponta și Liviu Dragnea au dat atacul, a nu știu câta oară, la temelia statului român, aruncând România la coșul de gunoi al Europei. Ce încredere mai pot să aibă partenerii noștri occidentali în sistemul politic și instituțional din România când, prin promovarea acestor practici abuzive de preluare a aleșilor locali, se urmărește defapt crearea un nou partid-stat”, a precizat Florin Urcan.


Activitatea parlamentară a deputatului Florin Urcan constă în munca din cadrul comisiei parlamentare din care face parte, precum şi din plenul Parlamentului, la grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal unde se iniţiază proiecte de legi, dar şi munca în teritoriu, la întâlnirile permanente cu cetăţenii sau cu reprezentanţii comunităţilor din zona Colegiului nr. 4 Mureş, Târnăveni, Luduş, Iernut şi comunele învecinate. „Sunt iniţiator sau co-iniţiator a multor acte normative, proiecte de legi care viziază diverse domenii: îmbunătăţirea situaţiei economice, priorităţi în educaţie, asistenţă socială, am formulat sute de amendamente la legile bugetului de stat, tocmai pentru a sprijini comunitatea pe care o reprezint. Uneori reuşeşti, alteori nu. Un lucru este cert: alocările de fonduri publice de la bugetul de stat nu mai trebuie să facă obiectul practicilor politicianiste pentru că întradevăr cineva „câştigă”, dar în acelaşi timp cineva „pierde”. Nu este corect, deoarece trebuie să vorbim despre cetăţeni cu aceleaşi drepturi”, a mai spus Florin Urcan.

Deputatul Florin Urcan a avut o intensă activitate şi într-un sector de importanţă maximă: securitatea statelor în faţa noilor ameninţări, în special a terorismului. În acest sens a participat la multe reuniuni internaţionale, organizate sub egida unor instituții de prestigiu, cu un rol edificator în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale cetățenești, una dintre acestea fiind și plenara aniversară ONU, din septembrie 2015 de la New York, unde a participat alături de Președintele României, Klaus Iohannis. Cel mai important lucru însă, ne spune Florin Urcan, este despre Reclădirea Națională, un important proiect pe care și l-a asumat: ”nu mai putem irosi timpul în defavoarea României. Este nevoie de o cu totul altă abordare a politicului în raport cu societatea, tocmai pentru a construi ceva pentru care să simțim mândria. Este nevoie despre acest proiect denumit simplu, România. O Românie în care cred și pentru care trebuie să oferim totul.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.