vineri, 4 octombrie 2019

Explicația ursului la Târgu-Mureș: era în vizită la Zoo și să-l cunoască pe jandarmul condamnat de tribunal militar

Explicația ursului la Târgu-Mureș: era în vizită la Zoo și să-l cunoască pe jandarmul condamnat de tribunal militar

Ziua Mondială a Animalelor, sărbătorită la Zoo, printr-o campanie umanitară derulată de Primăria Târgu Mureș


Primăria Târgu Mureș, prin Grădina Zoologică, marchează Ziua Mondială a Animalelor! Cu mic cu mare, iubitorii de animale sunt așteptați la ZOO, unde pentru prima oară, se organizează „Marșul Trotinetelor".  Evenimentul are loc vineri, 4 octombrie 2019, începând cu ora 16,00 și sunt așteptați participanții cu trotinete. Tot în cadrul programului, cei mici pot urmări cum sunt hrănite felinele și pot afla detalii despre animalele preferate.

Evenimentul culminează cu o campanie derulată de Primăria  Târgu Mureș în parteneriat cu Asociația Little People Romania, destinată copiilor care luptă pentru supraviețuire. Sunt așteptați vizitatorii și participanții la ‚Marșul Trotinetelor" cu jucării și cărți noi, care vor fi dăruite apoi copiilor bolnavi de cancer.

Serviciul de Relații Interne și Internaționale
Primăria Târgu Mureș


Și condamnarea meseriașului de azi de la Zoo, jandarmul cu potlogării în Secuime, aici:
Condamnă pe inculpații DUMITRU PAVEL, fost inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și TOMPEA DANIEL, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pentru săvârșirea infracțiunilor de: favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul POP RĂZBUC IOAN, fost adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, la sancțiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă T.P., și pe cale de consecință obligă pe inculpatul plt. adj. Ioniță Liviu și pe partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita, în solidar, să plătească acestei părți civile: - suma de 25.000 euro în echivalent lei la data plății cu titlul de daune morale; - o prestație periodică lunară reprezentând contravaloarea unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie, începând cu data încetării calității de militar în termen pentru această parte civilă și până la data împlinirii vârstei legale de pensionare sau până la încetarea cauzei care provoacă diminuarea capacității de muncă a acestei părți civile.

Dispune confiscarea sumei de 138,48 lei de la inculpatul Pop Răzbuc Ioan reprezentând avantajul patrimonial ce a fost obținut de acesta prin comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: - plt.adj. Ioniță Liviu în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita suma de 4000 lei: - locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan suma de 4000 lei; - colonel (r) Dumitru Pavel suma de 4000 lei; - maior Tompea Daniel suma de 4000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 1115/VIII/3 din 04 decembrie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.