duminică, 16 septembrie 2012

Realitatea crede în autopsie, pentru a vedea de ce a murit ursul… împușcat!



Realitatea crede în autopsie, pentru a vedea de ce a murit ursul… împușcat!
Realitatea TV, astăzi, ora 14.25, mare anunț: ora 15, primele rezultate ale autopsiei ursului. Pentru cei care nu știu, inșii de la Realitatea făceau referire la autopsia ursului împușcat după ce a fost bănuit că este ursul care a atacat 3 persoane, dintre care una a și decedat.  Până aici toate bune, dar în foamea după senzațional cei de la Realitatea au uitat sensul din dicționar al cuvântului autopsie: AUTOPSÍE, autopsii, s. f. Disecție a unui cadavru și examinare anatomică a organelor lui interne pentru a stabili cauza morții; necropsie. [Pr.:a-u-] – Din fr. autopsie.
Sursa: DEX '98 (1998)
AUTOPSÍE ~i med. Disecare și examinare a unui cadavru pentru a stabili cauza morții. [G.-D. autopsiei; Sil. a-u-top-] /
Sursa: NODEX (2002)
AUTOPSÍE s.f. Deschidere și examinare a unui cadavru, făcute pentru a stabili cauza morții; necropsie. [Gen. -iei. / < fr. autopsie, it. autopsia, cf. gr. autos – însuși, opsis – vedere].
Așadar, pentru cei de la Realitatea, autopsia nu o disecție pentru stabilirea cauzei morții, ci, probabil, o metodă de stabilire a ce a mâncat ursul ! Suntem curioși ce rezultat important  le-a dat medicul: ursul împușcat de pădurari a murit în urma atingerii organelor vitale de un glonț sau ursul a făcut stop cardiac de frică în fața vânătorilor?! Greu cu limba română, mai ales când e… autopsiată de oricine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.