joi, 5 noiembrie 2015

Asociație părinți pentru ora de religie. Pe când Asociație părinți responsabili pentru examene de admitere, manuale scrise de profesori și note și trimestre?



Asociație părinți pentru ora de religie. Pe când Asociație părinți responsabili pentru examene de admitere, manuale scrise de profesori și note și trimestre?
Spre rușinea mea, desigur care tinde la zero în acest caz, nu am auzit decât recent de o anumită Asociație părinți pentru ora de religie. Cum nu am auzit de vreo Asociație părinți pentru ora de astronomie sau pentru ora de agricultură, înțelegem că asociația asta are un singur scop, să militeze pentru o materie școlară și pentru rezolvarea unor norme și salarii în școlile românești. Culmea este că acești părinți sunt cei care nu au învățat religie la școală, așadar inșii militează pentru ceva ce nici ei nu au trebuit să învețe și nu au idee ce înseamnă inventarea unei materii școlare!  Situație exact ca la astronomie, ca să luăm alt domeniu, dar aici nu există părinți pentru…astronomie. Lăsând penibilul la o parte, ca niște cetățeni să lupte pentru o singură materie școlară, pe când responsabilii se vor trezi din   somnul ortodox și nu numai și vor face o asociație părinți pentru… examene? Le place responsabililor de părinți că au copii băgați în facultăți fără pic de examene, că s-au scos treptele care îi mai obligau să învețe pe aerieni? Le place responsabililor ca orice borfaș fără grade școlare  să scrie manuale și sunt demenți care au  zeci de manuale deja, de la Muzică, Matematică, până la Religie? Le place responsabililor ca  manualele să se schimbe la 2 ani, ca elevii să fie obligați să se înscrie la concursurile borfașilor cu firme în școli? Le place ca directorul școlii să fie un cretin  cu carnet de partid, la fel și jegul de la inspectoratul școlar și să li se ceară bani ilegal sau semnături ilegal, pentru că zdreanța de director e șantajat de primarul care are hoții care trebuie să muncească/fure la școli? Se pare că da! 
P.S. Poate se prind responsabilii că elevii muncesc mai puțin, în două semestre, față de 3 trimestre cum era când responsabilii erau elevi și nu propovăduitorii materiei religie. Asta dacă acceptă ca buni creștini mai puține verificări (teze), infinit mai puțină muncă pentru profesori, lipsă de stres la calcularea de medii. 4 note pe an și s-a rezolvat materia, două pe semestru, cine zice că e stresantă munca la stat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.